КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.05.2024, 15:34

    Головна » Архів матеріалів
     
     

    Профспілкою й МОН узгоджено проект постанови про підвищення оплати праці освітян
    ЦК Профспілки погоджено проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників», що надійшов з Міносвіти.

    Проектом передбачається застосування додаткового коефіцієнта 1,5 для визначення з 1 січня 2021 року розмірів посадових окладів педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників закладів, установ освіти, оплата праці яких провадиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

    Одночасно з запровадженням цієї постанови пропонується скасувати низку постанов Кабінету Міністрів України, серед яких постанова № 373 від 23.03.2011 р. щодо встановлення надбавок педагогічним працівникам «за престижність праці» у граничному розмірі 30%, постанова № 22 від 11.01.2018 р. щодо підвищення на 10% посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників, постанова № 36 від 23.01.2019 р. щодо підвищення на 11% посадових окладів науково-педагогічних працівників. ... Читати далі »

    Переглядів: 134 | Додав: adminrxmel | Дата: 12.10.2020

     
     

    Зауваження Профспілки до Бюджетного кодексу України
    Профспілка працівників освіти і науки України розглянула законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (реєстр. № 4100 від 15.09.2020) і надала свої зауваження, які спрямувала до Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України.

    Профспілка розраховує на врахування пропозицій, наданих у листі, під час опрацювання в Комітеті законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» № 4100 та при його розгляді народними депутатами України. ... Читати далі »

    Переглядів: 141 | Додав: adminrxmel | Дата: 05.10.2020

     
     

    Фінансування освіти збільшиться на 34 мільярди гривень – проєкт бюджету на 2021 рік
    У проєкті Державного бюджету України на 2021 рік закладено збільшення видатків на освіту на 34 млрд гривень.
    Загальний бюджет освіти (без місцевих) складає 173,8 млрд гривень. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.
    Він висловив сподівання, що після ухвалення обласних бюджетів, загальний фонд збільшиться ще мінімум на 100 млрд гривень.
    У проєкті Держбюджету передбачено 102,5 млрд грн для виплат заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти, що на 21,2 млрд грн більше у порівнянні з 2020 роком. Протягом 2021 року зарплата зросте майже на 30%.

    Субвенція на Нову українську школу закладена у сумі 1,4 млрд гривень. ... Читати далі »

    Переглядів: 126 | Додав: adminrxmel | Дата: 28.09.2020

     

    Як стало відомо, Міністерством освіти і науки України в порушення норм законодавства щодо соціального діалогу, кулуарно, без погодження з освітянською громадськістю розроблено проект концепції реформування оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників з пропозиціями ревізувати норми Законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» й скасування низки постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників, які було озвучено під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України 2 вересня цього року.

    Профспілка спрямували листи до Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України та Міністерства освіти і науки України, у яких заявляє про неприпустимість внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про освіту» щодо встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікації на рівні 4 прожиткових мінімумів лише за умови фінансової спроможності.  ... Читати далі »

    Переглядів: 174 | Додав: adminrxmel | Дата: 08.09.2020

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
    ПОСТАНОВА

    від 26 серпня 2020 р. № 750
    Київ

    Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери

    Кабінет Міністрів України постановляє:

    1. Установити, що з 1 вересня по 31 грудня 2020 р.:

    1) посадовий оклад (тарифна ставка) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 36, ст. 1699), визначається у розмірі 2225 гривень;

    2) у штатному розписі посадові оклади (тарифні ставки, ставки заробітної плати) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери встановлюються в таких розмірах: ... Читати далі »

    Переглядів: 135 | Додав: adminrxmel | Дата: 02.09.2020

     

    МОЗ затвердив новий COVID-протокол для закладів освіти
    Міністерством охорони здоров’я України затверджено новий перелік протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19).
    Відповідні вимоги до протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину оприлюднено на сайті МОЗ, а постанову підписано головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшко.
    Згідно з документом, вхід до закладу освіти і пересування по ньому будуть можливі лише у масці або респіраторі, однак учні 1-4 класів зможуть знаходитись у школі без них.
    Водночас у регіонах із «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки педагогам під час занять рекомендовано використовувати захисні щитки.
    Протиепідемічні заходи розроблено для закладів позашкілля, загальної середньої, фахової передвищої освіти, а також профтехів і вишів.
    Вхід до приміщень закладу можливий лише за наявності захисної маски або респіратора. Під час занять маски і респіратори можна не використовувати, натомість їх використання є обов’язковим під час пересування приміщеннями закладу.
    Персонал закладу допускається до роботи за наявності маски, респіратора або захисного щитка та після проведення безконтактної термометрії. У випадку виявлення температури понад 37,2 С або ознак гострого респіраторного захворювання співробітник не допускається до закладу.
    Перед початком занять педагоги мають опитувати учнів або студентів щодо самопочуття та наявності симптомів COVID-19. Якщо виявлено ознаки респіраторної хвороби, здобувач має бути тимчасово ізольований у спеціальному приміщенні закладу, після чого про випадок інформують батьків або законних представників і приймається рішення про направлення здобувача до закладу охорони здоров’я.
    У разі підтвердження хвороби COVID-19 в одного зі здобувачів, всі інші здобувачі відповідного класу або групи повинні піти на самоізоляцію. ... Читати далі »

    Переглядів: 138 | Додав: adminrxmel | Дата: 28.08.2020

     

    З 1 вересня у школах необхідно дотримуватися соціального дистанціювання і правил гігієни, педагогам варто спілкуватись із батьками переважно дистанційно, а учням із захворюваннями дихальної та імунної систем рекомендовано вчитись дистанційно або на екстернаті.

    Відповідні рекомендації для початку навчального року оприлюднено на сайті МОН.

    Відповідно до рекомендацій МОЗ і ВООЗ, під час освітнього процесу в закладах необхідно дотримуватись принципів соціального дистанціювання і правил гігієни, використовувати засоби індивідуального захисту та уникати масових скупчень.

    До старту навчального року засновникам закладів рекомендовано забезпечити школи дезінфікуючими та миючими засобами, засобами індивідуального захисту. Директори закладів мають обладнати у школах місця для обробки рук та збору використаних масок і рукавичок, а також створити умови для соціального дистанціювання та уникнення скупчень.

    Щоб створити умови для дистанціювання, зокрема рекомендовано:

    • відкрити декілька входів до будівлі,

    • збільшити відстань між партами,

    • використовувати розмітку на підлозі для організованого руху коридорами,

    • виокремити зони переміщення для різних вікових категорій учнів,

    • використовувати великі приміщення – зокрема актові зали, рекреації, коридори, адаптовані для потреб навчання,

    • за сприятливих погодних умов проводити заняття на відкритому повітрі,

    • встановити гнучкий графік початку занять для різних категорій учнів. ... Читати далі »

    Переглядів: 138 | Додав: adminrxmel | Дата: 17.08.2020

     

    Про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль інтерв’ю Радіо Свобода відповідаючи на питання щодо освіти та шкіл.

    «Навчальний рік почнеться в Україні 1 вересня. Нормальний навчальний рік. Це важливо. Тому що люди переживають. Є якісь спекуляції, маніпуляції, що всі будуть вчитися вдома, що соціалізація дітей не відбудеться. Є маса прохань: пустіть хоч в перший клас хоч на один день дітей, щоб діти побачили, що це таке.

    Ні. В нас навчальний рік починається 1 вересня. Ми вже провели всі необхідні заходи, наради. Ми запустили процеси в областях. Голови ОДА контролюють», – сказав Прем'єр-міністр України. ... Читати далі »

    Переглядів: 140 | Додав: adminrxmel | Дата: 13.08.2020

     
     

    Уряд налаштований на конструктивний діалог із профспілками
    Про це йдеться у листі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля до Голови ФПУ Григорія Осового.
    Прем’єр-міністр наголосив, що об’єднання зусиль державної влади, бізнесу та суспільства є основою як для подолання викликів сьогодення у вигляді пандемії та економічної кризи, так і для реалізації довгострокових завдань соціально-економічного розвитку держави та благополуччя її громадян.
    Він підкреслив, що у ході розроблення Програми діяльності Кабінету Міністрів України, головним було визначено прагнення сформувати основу для подальшого підвищення рівня добробуту населення шляхом повноцінного розвитку всіх секторів економіки. З метою поетапного досягнення економічного зростання триває робота щодо розроблення Плану пріоритетних дій Уряду на 2020 рік та Середньострокового плану дій Уряду на 2021 – 2023 роки, що включатимуть деталізовані заходи із визначенням виконавців і строків реалізації, а також розрахунків вартості здійснення таких заходів.
    Глава Уряду запропонував профспілкам долучитися до цієї роботи, надавши Кабінетові Міністрів або безпосередньо відповідним міністерствам детальні пропозиції та розрахунки фінансових витрат і передбачуваного ефекту. ... Читати далі »

    Переглядів: 127 | Додав: adminrxmel | Дата: 13.07.2020

     

    1 липня 2020 року Уряд винайшов ресурс для підвищення мінімальної заробітної плати вже з 1 вересня ц.р. та спланував графік такого підвищення.

    Передбачається, що підвищення мінімальної заробітної плати відбудеться:

    • з 1 вересня – до 5 000 грн;

    • з 1 січня 2021 року – до 6 000 грн, тобто майже на 20%;

    • з 1 липня 2021 року – 6 500 гривень. ... Читати далі »

    Переглядів: 130 | Додав: adminrxmel | Дата: 06.07.2020

    « 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 31 32 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024