КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 18.05.2024, 11:05

    Головна » Архів матеріалів
     


    Від імені президії ЦК Профспілки, засідання якої відбулося 10 лютого 2021 року, було спрямовано звернення до Голів Верховної Ради України та Комітету з питань освіти, науки та інновацій з приводу необхідності відновлення трудових прав педагогічних працівників-пенсіонерів, звужених Законом України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX щодо переукладення з учителями, директорами та іншими педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти, які отримають пенсію за віком, безстрокових трудових договорів на строкові терміном від 1 до 3 років, що передбачено в його статті 22 та підпунктах 1 та 2 пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень. ... Читати далі »

    Переглядів: 122 | Додав: adminrxmel | Дата: 18.02.2021

     


    4 лютого 2021 року Верховною Радою України прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи» (проект Закону зареєстровано за № 4051).

    Законом, зокрема, вносяться зміни до Кодексу законів про працю України, за якими унормовується питання гнучкого режиму роботи і запроваджується укладення трудового договору про дистанційну роботу і трудового договору про надомну роботу, умови такого запровадження, зобов’язання роботодавця та працівника за такими трудовими договорами тощо.

    Запроваджується два самостійних види (форми) роботи – дистанційна та надомна. Роботодавцю надано право при укладенні трудового договору про дистанційну або надомну роботу отримувати відомості про місце проживання або інше місце за її вибором, де буде виконуватись трудова функція (з метою належного оформлення працівника на дистанційну роботу). ... Читати далі »

    Переглядів: 130 | Додав: adminrxmel | Дата: 12.02.2021

     

    З 1 січня 2021 року зарплати освітян збільшаться на 20%
    За повідомленням Міністерства освіти і науки України, у Державному бюджеті на 2021 рік освітньому відомству передбачені видатки обсягом 139,5 млрд грн, що на 26,6 млрд грн більше, ніж у 2020 році.

    В основному це кошти на збільшення заробітної плати з 1 січня на 20% та з 1 грудня 2021 року – на 8,4%.

    «МОН постійно працює в напрямі посилення соціального захисту українських педагогів. Ми підготували законопроєкт щодо соціальних гарантій педагогічним і науково-педагогічним працівникам у разі захворювання на коронавірус. Найближчим часом він буде внесений до Верховної Ради України. Також розроблено проєкт постанови Уряду, яким передбачається збільшити зарплати медичним працівникам закладів освіти на 20%. Із профспілками абсолютно тісна взаємодія та розуміння щодо поступового збільшення коштів на оплату праці», – наголосив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. ... Читати далі »

    Переглядів: 135 | Додав: adminrxmel | Дата: 11.01.2021

     

    З 1 січня 2021 року посадові оклади освітян збільшаться на 20%. Порівняно з 1 квітня 2020 року, станом на 1 грудня 2021 року, збільшення становитиме 30%.

    Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в інтерв’ю для Українського радіо.

    Сергій Шкарлет розповів, що МОН підготувало законопроєкт щодо соціальних гарантій педагогічним і науково-педагогічним працівникам у разі захворювання на коронавірус.

    «Ця пропозиція погоджена і ми чекаємо від президента внесення її до парламенту. Я думаю, що коли парламент запрацює, президент внесе цю пропозицію», – підкреслив Міністр.

    Окрім того, Сергій Шкарлет повідомив, що розроблено проєкт постанови Уряду, яким передбачається збільшити зарплати медичним працівникам закладів освіти на 20%. Він надісланий на погодження до центральних органів виконавчої влади.

    «Із профспілками абсолютно тісна взаємодія щодо поступового збільшення коштів на оплату праці. Ми – виконавча влада, і ми не маємо права робити в суспільство закиди, які необґрунтовані джерелами. Тому ми намагаємось бути чесними», – наголосив Міністр. ... Читати далі »

    Переглядів: 131 | Додав: adminrxmel | Дата: 29.12.2020

     

    . Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет підтримує вимоги Профспілки працівників освіти і науки України до Парламенту та Уряду, що стосуються вирішення проблем у освітньої галузі.

    Вимоги анонсовано на сайті Профспілки разом з інформацією про те, що 3 грудня 2020 року Профспілка бере солідарну участь у акції протесту ФПУ проти звуження прав та гарантій членів профспілок.

    «Ознайомився з вимогами Профспілки працівників освіти і науки України. Як освітянин повністю їх підтримую. Постійно виступаю за дотримання прав педагогів на гідну зарплату та соціальний захист. Розумію, що фінансування освітньої галузі має бути одним із пріоритетів. Економити на освіті не можна», – йдеться у Телеграм-каналі Сергія Шкарлета.

    Разом із тим, він вказує, що процес формування проєкту Державного бюджету на 2021 рік був дуже складним і що постійно ведуться перемовини з Мінфіном та народними депутатами, щоб не переносити на пізніший термін наступне збільшення ще на 8,4%.

    Очільник міністерства інформує, що прогнозний зведений бюджет-2021 на освіту до другого читання становить 295,6 млрд грн (Державний та місцеві), з них видатки на освіту без місцевих бюджетів – 169,6 млрд грн.

    Також на наступний рік передбачено нову субвенцію для закладів освіти на боротьбу з пандемією коронавірусу. У проєкті бюджету на ці заходи закладено 1 мільярд гривень.

    Згідно з проєктом Держбюджету-2021 загальні видатки на освіту становлять 6,6% від ВВП.  ... Читати далі »

    Переглядів: 126 | Додав: adminrxmel | Дата: 22.12.2020

     

    17 грудня 2020 року у режимі онлайн відбувся ІХ З’їзд Профспілки працівників освіти і науки України. Вперше в історії, через пандемію COVID-19, ця важлива подія була організована та проведена в режимі відеоконференції за допомогою програми ZOOM, проте це не завадило побудувати роботу у діловому та конструктивному руслі.

    У роботі заходу взяли участь Георгій Труханов – Голова Профспілки, Григорій Осовий – Голова Федерації профспілок України, Сергій Романюк, Любов Гарбаренко, Володимир Цвих, Ольга Чабанюк, Сергій Пугачов – заступники Голови Профспілки, делегати з’їзду, які були обрані від обласних організацій, запрошені. Загалом онлайн захід зібрав понад 160 учасників. ... Читати далі »

    Переглядів: 118 | Додав: adminrxmel | Дата: 22.12.2020

     
     

    Профспілка освітян бере участь в акції протесту і висуває свої вимоги до влади
    2-3 грудня 2020 року відбулися акції протесту профспілок з метою гідної відсічі обмеженню прав спілчан – працівників різних галузей та у зв’язку з розглядом у парламенті низки законопроектів, ініційованих Урядом і окремими народними депутатами, що продовжують політику наступу на права працівників і профспілок, неврахуванням пропозицій профспілок у проекті Державного бюджету на 2021 рік, особливо щодо підвищення заробітної плати та державних соціальних гарантій.
    Рішення про протидію Федерації профспілок України черговому наступу влади на права людей праці та профспілок прийняла Президія ФПУ 27 листопада 2020 року.
    В останні роки влада країни взяла жорсткий курс на запровадження неоліберальної політики, намагаючись максимально знизити соціальні норми. Головною причиною таких дій є принципова позиція профспілок, які проти проведення антисоціальних реформ, урізання державних соціальних норм і гарантій, просування політики дешевої праці.

    Активне солідарне протистояння профспілок упродовж 2019-2020 років зупинило просування законопроектів про лібералізацію трудового законодавства та обмеження прав профспілок і їх участі у соціальному діалозі на всіх рівнях. ... Читати далі »

    Переглядів: 127 | Додав: adminrxmel | Дата: 07.12.2020

     
     
    ZOOM-нарада Київської обласної організації Профспілки

    11 листопада 2020 року, в режимі відеоконференції відбулася нарада Київської обласної організації Профспілки. У роботі заходу взяли участь Голова обрасної організації Профспілки Анатолій Цикалюк, заступники Голови – Олександр Остапенко, Анатолій Савенко, та голови міських/районних організації Профспілки.

    На порядок денний було винесено ряд актуальних питань щодо роботи організацій в умовах адаптивного карантину, координації діяльності організаційних ланок та інші. Загалом учасники заходу ґрунтовно обговорили усі питання порядку денного. ... Читати далі »
    Переглядів: 122 | Додав: adminrxmel | Дата: 13.11.2020

     

    Уряд виділив кошти на дезінфекційні засоби для шкіл
    Кабінет Міністрів України виділив майже 540 млн грн на забезпечення дезінфекційними засобами учасників освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти. Відповідне рішення Уряд ухвалив 21 жовтня 2020 року.

    «Ми зекономили кошти за іншими бюджетними програмами і знайшли змогу направити їх для шкіл. Вони зможуть додатково закупити дезінфектори для обробки рук і шкіри, а також поверхонь. Перебування дітей в закладах загальної середньої освіти, особливо 1-4 класів, після канікул має бути безпечним, щоб вони мали змогу повноцінно навчатися», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

    Уряд вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа». Це сприятиме цільовому спрямуванню коштів на забезпечення шкіл дезінфекційними засобами.

    Рішення допоможе підтримувати безпечні умови для навчання під час карантину та проводити санітарні й дезінфекційні заходи задля запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. ... Читати далі »

    Переглядів: 135 | Додав: adminrxmel | Дата: 27.10.2020

     
     

    МОН підтримує пропозиції Профспілки про внесення змін до Положення про атестацію педпрацівників
    Міністерство освіти і науки України розглянуло звернення Профспілки щодо врегулювання питань фахової підготовки та присвоєння педагогічним працівникам кваліфікаційних категорій і надіслало лист-відповідь.
    У листі, зазначається, що МОН цілком поділяє стурбованість Профспілки невтішними тенденціями, що панують на часі на освітянській ниві. Підняті питання є досить слушними і актуальними та вимагають пошуку ефективних, послідовних та демократичних механізмів змін.
    Щодо виокремлених Профспілкою суперечностей у нормах присвоєння кваліфікаційних категорій у постанові Кабінету Міністрів України від 23.12.2015 № 1109, то у МОН зазначають, що Порядок присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічним працівникам було виключено на підставі постанови КМУ від 13.06.2018 № 476.
    Міністерство освіти і науки України підтримує пропозицію про внесення змін до Положення про атестацію педагогічних працівників (Наказ МОН від 6.10.2010 № 930) щодо надання можливості присвоювати кваліфікаційні категорії педагогічним працівникам, які здобули ступінь бакалавра.
    «Міністерством розпочата робота над змінами до цього Положення, приведення його у відповідність до законів України «Про освіту», «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту» і щиро віримо, що наша співпраця сприятиме забезпеченню ефективних змін в освітній галузі» – йдеться у листі. ... Читати далі »

    Переглядів: 124 | Додав: adminrxmel | Дата: 12.10.2020

    « 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 31 32 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024