КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.05.2024, 02:30

    Головна » Архів матеріалів

     

    Підтримано законопроект 3515-1 про забезпечення належного рівня оплати праці педагогів
    ЦК Профспілки розглянуто проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для підвищення прожиткового мінімуму на рівень, не нижчий рівня фактичного прожиткового мінімуму», реєстраційний № 3515-1 від 5.06.2020, несений народними депутатами України Н.Ю. Королевською та Ю.В. Солодом, і його підтримано.

    Проект Закону враховує переважну частину пропозицій Профспілки, внесених до законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення», реєстраційний № 3515 від 20.05.2020, поданого народними депутатами України Г.М. Третьяковою, В.О. Струневичем та іншими.

    Так, законопроект передбачає встановлення мінімального посадового окладу в розмірі, не меншому за мінімальну заробітну плату, встановлену для працездатних осіб на 1 січня календарного року та не нижче від прогнозного фактичного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, розрахованого відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» у цінах грудня попереднього року. ... Читати далі »

    Переглядів: 140 | Додав: adminrxmel | Дата: 02.07.2020

    ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ПРОТЕСТУ ПРОФПІЛОК
     30 червня, у Києві та регіонах України за рішенням Президії ФПУ відбулась всеукраїнська попереджувальна акція протесту профспілок з вимогою не допустити прийняття антипрофспілкового законопроекту № 2681 та інших антисоціальних законодавчих актів.
    В урядовому кварталі відбулося пікетування Верховної Ради України та Офісу Президента України.
    Під час пікетування біля Верховної Ради на площі Конституції виступили представники від всеукраїнських профспілок та озвучили вимоги учасників акції до парламентарів та Президента.
    На завершення акції пікетувалиники вручили вимоги профспілок представнику від Офісу Президента України. ... Читати далі »

    Переглядів: 152 | Додав: adminrxmel | Дата: 02.07.2020

     

    Інтернаціонал освіти закликає світ підтримати українські профспілкиІнтернаціонал освіти, глобальна федерація профспілок освіти, яка об’єднує понад 32,5 мільйона членів профспілок в 384 організаціях у 178 країнах та територіях світу, закликала свої членські організації зі всього світу підтримати профспілки освітян в Україні, Профспілку працівників освіти і науки України та Вільну профспілку освіти і науки України, в їх діяльності щодо призупинення розгляду законопроекту № 2681, що суттєво вплине на здатність усіх профспілок країни здійснювати свої основні права на свободу об'єднань та колективні переговори.

    Європейський комітет профспілок освіти (європейська регіональна організація Інтернаціоналу освіти) висловив глибоке обурення тим, що проект закону № 2681 був розглянутий 27 травня 2020 року Верховною Радою України, незважаючи на одностайність засудження нового законодавства.

    Положення цього законопроекту тягнуть за собою серйозні порушення міжнародних норм праці, а саме: ... Читати далі »

    Переглядів: 126 | Додав: adminrxmel | Дата: 30.06.2020

    Профспілка підтримала законопроекти про відновлення трудових прав педагогів-пенсіонерів
    На звернення профільного комітету Парламенту щодо законопроектів «Про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» (щодо відновлення прав учасників освітнього процесу)», № 3430 від 5.05.2020, та № 3430-1 від 21.05.2020, щодо відновлення трудових прав педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, зокрема й директорів, які отримують пенсію за віком, а також забезпечення діяльності санаторних шкіл Профспілка, підтримуючи їх в цілому, зауважила про доцільність їх об’єднання в один.

    До законопроекту № 3430 Профспілкою вже вносилися зауваження в листі від 7.05.2020 № 02-5/276, в яких наголошувалося на необхідності доповнення його нормою про відновлення безстрокових трудових договорів з керівниками та педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти, які отримують пенсію за віком, з якими вони припинені з 1 липня 2020 року згідно з підпунктами першим та другим пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX». ... Читати далі »

    Переглядів: 154 | Додав: adminrxmel | Дата: 30.06.2020

    Оприлюднено постанову Уряду про подовження адаптивного карантину до 31 липня 2020 року
    Кабінет Міністрів України оприлюднив текст постановитекст постанови від 17.06.2020 р. № 500 про продовження адаптивного карантину до 31 липня 2020 року.

    Згідно з постановою Уряду на період дії карантину робота розпочинатися:

    в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування – о 8 годині;

    в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України – о 10 годині. ... Читати далі »

    Переглядів: 126 | Додав: adminrxmel | Дата: 24.06.2020

     

    Звернення до профільного Комітету проти законопроекту 3515 (щодо ревізії статті 61 освітянського закону)
    Профспілка працівників освіти і науки України звернулася до профільного Комітету з приводу законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення» (реєстр. № 3515 від 20.05.2020), внесеного народними депутатами України Г.М. Третьяковою, В.О. Струневичем та іншими.

    Законопроектом зокрема передбачаються зміни до статті 61 закону «Про освіту», якими пропонується встановити, що найнижчий посадовий оклад педпрацівника має відповідати 4 мінімальним посадовим окладам, встановленим на 1 січня року для відповідної категорії працівників, замість норми про його встановлення в розмірі трьох мінімальних заробітних плат.

    Пропонується також доручити Кабінету Міністрів України забезпечити поетапну реалізацію цієї норми до 2023 року,

    Згідно зі змінами мінімальний розмір посадового окладу на 1 січня календарного року для відповідної категорії працівників встановлюється Урядом в межах фінансових можливостей.

    Профспілка висловлює категоричний протест внесенню цих змін до статті 61 Закону України «Про освіту», як таких, що звужують права педагогічних і науково-педагогічних працівників на рівень оплати праці, що заборонено статтею 22 Конституції України. Про неприпустимість таких змін йшлося в листах Профспілки при розгляді законопроекту ще під час його розробки Мінсоцполітики за дорученням колишнього Прем’єр-міністра України О. Гончарука, а також до його офіційного подання на розгляд Верховної Ради України за реєстраційним № 3515 від 20.05.2020. ... Читати далі »

    Переглядів: 134 | Додав: adminrxmel | Дата: 24.06.2020

    Як освіта виходитиме з карантину після 1 червня
    Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою в Україні до 22 червня 2020 року триватиме адаптивний карантин, однак деякі послаблення для закладів освіти все ж таки передбачені.

    Зокрема, з 25 травня зможуть відкриватись дитячі садки у тих регіонах, які відповідатимуть умовам для послаблення карантину.
    Також дозволено проведення ЗНО, ДПА у формі ЗНО і вступних випробувань для вступу у магістратуру.
    Загальна заборона відвідувати заклади здобувачами освіти залишається в силі.
    Заклади освіти можна буде відвідувати, зокрема, для участі у:
    ЗНО, ДПА у формі ЗНО;
    вступних випробуваннях, зокрема єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні;
    атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «КРОК».
    Рішення про послаблення протиепідемічних заходів у окремому регіоні приймає регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У регіонах, в яких здійснюватиметься послаблення карантинних обмежень, дозволяється: ... Читати далі »

    Переглядів: 142 | Додав: adminrxmel | Дата: 28.05.2020

     

    З метою недопущення дискримінації за віковою ознакою та подальшого відстоювання трудових прав вчителів, директорів та інших педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які отримують пенсію за віком, Профспілка звернулася Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України та Голів і членів комітетів з питань соціальної політики, правової політики, прав людини, Голів та членів усіх фракцій політичних партій та груп у Верховній Раді України.

    Профспілка також спрямувала звернення особисто до народних депутатів України І.М. Констанкевич та В.Є. Івченка, які підтримали спілчан під час підготовки законопроекту до другого читання, з пропозиціями внести на розгляд Верховної Ради України проект закону України «Про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX (щодо трудових прав керівників та інших педагогічних працівників державних та комунальних закладів загальної середньої освіти, які отримують пенсію за віком)». ... Читати далі »

    Переглядів: 138 | Додав: adminrxmel | Дата: 28.05.2020

     

    На сайті Верховної Ради України в розділі «Електронні петиції» 5 березня 2020 року заступник голови профкому ПМГУ ПрАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» Павло Третьяков зареєстрував петицію такого змісту: «Прошу (Вимагаю) НЕ розглядати законопроект #2681 як такий, що порушує та обмежує права профспілок в Україні».

    Дата завершення збору підписів – 5 червня, саме до цієї дати потрібно зібрати 25 тисяч підписів на підтримку цієї вимоги.

    Ми не повинні мовчати, коли йде наступ на права профспілок! Адже профспілка – це твій захист, особливо, у кризовий час!

    Як уже повідомлялося, фахівцями ФПУ опрацьовано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань професійних спілок)» (реєстр. № 2681) та підготовлено відповідний правовий Експертний висновок.

    У ньому зокрема зазначено, що законопроект передбачає суттєве обмеження прав і гарантій діяльності профспілок, чим порушуються норми Конституції і окремих законів України, низки ратифікованих Україною фундаментальних Конвенцій Міжнародної організації праці, Загальної декларації прав людини, Міжнародних пактів про економічні, соціальні і культурні права, та про громадянські і політичні права. 

    Федерація профспілок України розробила Покрокову інструкцію порядку підписання електронних петицій на сайті Верховної Ради України, якою можна скористатися для підписання петиції на сайті Верховної Ради України в розділі «Електронні петиції». ... Читати далі »

    Переглядів: 142 | Додав: adminrxmel | Дата: 20.05.2020

     

     

    Бланк наказу засновника (органу управління)

     

    Від 24.04.2020 No ______ Коломієць Світлана Іванівна

    вул. _____________, ___,

    м. Біла Церква, Київська обл.,

    09107

    ПОВІДОМЛЕННЯ

     

    про припинення безстрокового трудового договору  ... Читати далі »

    Переглядів: 156 | Додав: adminrxmel | Дата: 29.04.2020

    « 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 31 32 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024