КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 07.05.2024, 05:28

    Головна » Архів матеріалів

     

     

    Бланк наказу закладу загальної середньої освіти

     

    НАКАЗ

     

    27.04.2020 м. Біла Церква No 51-о

     

    Про зміну істотних умов праці

    деяких категорій працівників

    Відповідно до статті 32 Кодексу законів про працю України, статті 26

    Закону України «Про освіту», абзацу 3 частини 2 статті 22 Закону України,

    абзацу 9 пункту 3 статті 38 «Про повну загальну середню освіту», на виконання

    підпункту 2 пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про

    повну загальну середню освіту», а також з метою приведення трудових відносин

    з педагогічними працівникам, яким виплачується пенсія за віком, у відповідність

    до норм чинного законодавства  ... Читати далі »

    Переглядів: 380 | Додав: adminrxmel | Дата: 29.04.2020

     

     

    (алгоритм дій щодо реалізації п. п. 1 і 2 п. 3 розділу Х «Прикінцеві та перехідні

    положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту»)

    18 березня 2020 року набув чинності Закон України від 16 січня 2020 року

    No 463-IX «Про повну загальну середню освіту» (далі – Закон).

    Абз. 3 ст. 22 Закону визначено, що педагогічні працівники державних і

    комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та

    яким виплачується пенсія за віком, працюють на основі трудових договорів,

    що укладаються строком від одного до трьох років.

    ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

    Засновники приватних та корпоративних закладів освіти самостійно

    визначають порядок укладання трудових договорів, у тому числі строкових, з

    особами, які приймаються на посади працівників відповідних закладів освіти

    відповідно до вимог Закону та законодавства про працю (абз. 4 ст. 22 Закону).

    Підпунктами 1 і 2 п. 3 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення»

    Закону встановлено, що набрання чинності Законом є підставою для

    припинення безстрокового трудового договору з: ... Читати далі »

    Переглядів: 125 | Додав: adminrxmel | Дата: 29.04.2020

     

    Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 540-IX від 30.03.2020, підписаним Президентом сьогодні, 2 квітня 2020 року, внесено зміни до частини першої статті 113 КЗпП, де передбачено оплату простою не з вини працівника, в тому числі у зв’язку карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, у розмірі не менше 2/3 посадового окладу (ставки заробітної плати).

    Але при цьому Галузевою угодою між МОН та ЦК Профспілки на 2016-2020 роки, зареєстрованою в Міністерстві соціальної політики за № 16 від 1.06.2018, в пункті 8.3.3 конкретизовано, скільки «не менше» – а саме в розмірі середньої заробітної плати і не менше тарифної ставки (посадового окладу) всім працівникам, включаючи непедагогічних. ... Читати далі »

    Переглядів: 163 | Додав: adminrxmel | Дата: 29.04.2020

     

    Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня 2020 року ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» (законопроект реєстр. № 3275 від 29.03.2020).

    У законодавстві офіційно закріпили гнучкий режим робочого часу та дистанційну роботу. Відповідні зміни внесено до статті 60 Кодексу законів про працю України.

    Так, за погодженням між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом для працівника може встановлюватись гнучкий режим робочого часу на визначений строк або безстроково як при прийнятті на роботу так і згодом.

    На час загрози поширенню епідемії, пандемії та (або) на час загрози військового, техногенного, природного чи іншого характеру умова про дистанційну (надомну) роботу та гнучкий режим робочого часу може встановлюватися у наказі (розпорядженні) власника або уповноваженого ним органу без обов’язкового укладення у письмовій формі трудового договору про дистанційну (надомну) роботу. ... Читати далі »

    Переглядів: 169 | Додав: adminrxmel | Дата: 21.04.2020

     

     Прикінцевими та перехідними положеннями Закону України «Про повну загальну середню освіту» № 463-IX від 16.01.2020, а саме у підпунктах 1 та 2 пункту 3, передбачено припинення до 1 липня 2020 року безстрокових трудових договорів з керівниками державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, а також з педагогічними працівниками, яким виплачується пенсія за віком.

    Крім того, підпунктом 1 пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень закону передбачено, що набрання чинності цим Законом є підставою для припинення безстрокового трудового договору з керівниками державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, а також з педагогічними працівниками, яким виплачується пенсія за віком, згідно з пунктом 9 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України.

    Але на даний час не встановлено механізму реалізації таких нововведень. Адже пунктом 9 частин першої статті 36 Кодексу встановлено, що підставами припинення трудового договору є підстави, передбачені іншими законами. Але підпункт 9 не місить норми щодо визнання підставою для припинення безстрокового трудового договору безпосередньо закону.

    У зазначеному пункті Кодексу йдеться виключно про припинення безстрокових договорів, без зазначення можливості укладення замість них строкових трудових договорів, до того ж терміном на один рік. Набрання чинності новим законом не може бути самостійною підставою для припинення трудового договору, оскільки це суперечить принципам правової визначеності законодавчих норм.

    У Рішенні від 13 березня 2012 року № 5-рп/2012 Конституційний Суд України дійшов висновку, що «оскільки Кодекс є основним актом цивільного законодавства, то будь-які зміни у регулюванні однопредметних правовідносин можуть відбуватися лише з одночасним внесенням змін до нього...».

    У цьому Рішенні зроблено висновок, що оспорювані положення Закону не узгоджуються з нормами Кодексу законів про працю України – основного (спеціального) закону, який регулює трудові відносини, що порушує принцип правової визначеності, котрий вимагає, щоб норми були чіткими і точними та спрямованими на забезпечення того, щоб ситуації та правовідносини залишалися передбачуваними (стаття 8 Конституції України).

    Статтею 24 Конституції України передбачено, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.  Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. ... Читати далі »

    Переглядів: 181 | Додав: adminrxmel | Дата: 21.04.2020

     

    Оплата праці працівників під час карантину
    У зв'язку епідеміологічною ситуацією, що нині склалася, Урядом, органами місцевого самоврядування, керівниками закладів освіти та органами освіти та місцевого самоврядування приймаються рішення про призупинення роботи відповідних закладів освіти, закриття їх на карантин та вимушені простої. Але через те, що заняття в закладах освіти не проводяться, за працівниками цих закладів має зберігатися заробітна плата.

    Відповідно до п. 77 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 р. № 102, у випадку, коли в окремі дні заняття не проводяться з незалежних від учителя причин, оплата його праці здійснюється з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, за умови, що вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу. ... Читати далі »

    Переглядів: 157 | Додав: adminrxmel | Дата: 13.03.2020

      Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо визнання дій Кабінету Міністрів України протиправними в частині порушення процедури погодження із СПО об’єднань профспілок проекту Закону України «Про працю», який в подальшому зареєстрований у Верховній Раді України за №2708 від 28.12.2019. Про це повідомляє прес-служба суду.

    ... Читати далі »

    Переглядів: 179 | Додав: adminrxmel | Дата: 25.02.2020

      Профспілка працівників освіти і науки України розглянула проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» і наголошує, що на погодження та розгляд Профспілки зазначений проект не надходив. У зв’язку з цим відповідний лист було спрямовано до СПО об’єднань профспілок.
    Профспілка категорично не погоджується з запропонованими змінами, що за рахунок субвенції не здійснюється:
      з 1 вересня 2020 р. – фінансування закладів загальної середньої освіти (крім початкових шкіл, приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 30 осіб;
      з 1 вересня 2021 р. – фінансування закладів загальної середньої освіти (крім початкових шкіл, приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 40 осіб;
      з 1 вересня 2022 р. – фінансування закладів загальної середньої освіти (крім початкових шкіл, приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 50 осіб.
      Ці пропозиції міністерство вже намагалося провести через зміни до цієї статті Бюджетного кодексу законопроектом № 2144 від 16.09.2019, внесеним Кабінетом Міністрів України, а також у проекті закону «Про повну загальну середню освіту» № 0901, прийняття яких вдалося не допустити і Верховною Радою України не було підтримано. ... Читати далі »

    Переглядів: 170 | Додав: adminrxmel | Дата: 25.02.2020

     

    Профспілка працівників освіти і науки України спрямувала листи до Міністерства освіти і науки України, Кабінету Міністрів України, СПО об’єднань профспілок щодо проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами». Цим проектом передбачаються незначні зміни до формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами, зокрема пов’язані з приведенням назви закладів до вимог освітянських законів, врахування поточного контингенту учнів станом на 5 вересня поточного року, конкретизації розрахунку субвенції для міських ОТГ міст обласного значення.

    Профспілкою наголошено, що показники формульного розподілу не враховують фактичної потреби видатків на оплату праці педагогічних працівників, що підтверджується недостатністю видатків одним місцевим бюджетам та їх надлишками іншим, а також багаторазовими рішеннями Уряду про перерозподіл освітньої субвенції між місцевими бюджетами.

    Про недосконалість формули засвідчують дані про економію освітньої субвенції, яка станом на 1 січня 2018 року становила 4094,8 млн. гривень, на 1 січня 2019 року – 4069,0 млн. гривень, на 1 січня 2020 року – 5 257,1 млн. гривень. Особливо значні обсяги невикористаних залишків освітньої субвенції знаходяться на рахунках обласних бюджетів. Їх залишки станом на 1 грудня 2019 року коливалися від 0,1% до 31,3% або в середньому становили майже місячний фонд заробітної плати, складаючи 10,8% від річних обсягів. ... Читати далі »

    Переглядів: 167 | Додав: adminrxmel | Дата: 18.02.2020

     

    Щодо порядку встановлення надбавки за престижність педагогічної праціНа звернення Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України до Міністерства освіти і науки України (далі – Міністерство) щодо щомісячного чи семестрового коригування розміру надбавки за престижність педагогічної праці в залежності від сумлінності кожного педагогічного працівника надійшла відповідь Міністерства від 06.02.2020 № 1/11-1004.
    Міністерство наголошує, що:
    а) надбавка за престижність педагогічної праці встановлюється на весь обсяг навчального навантаження педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів освіти незалежно від їх підпорядкування в розмірі від 5 до 30 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.03.2011 № 373 (зі змінами);
    б) оплата праці педагогічних працівників установ і закладів освіти провадиться із встановлених ставок заробітної плати (посадових окладів) з урахуванням підвищень, фактичного обсягу педагогічної роботи, доплат і надбавок;
    в) тарифікаційні списки затверджуються за погодженням із профспілковим комітетом не пізніше 5 вересня;
    г) розмір надбавки за престижність педагогічної праці кожному педагогічному працівнику зазначається у тарифікаційному списку, який не мають щомісячно чи семестрово коригувати. ... Читати далі »

    Переглядів: 165 | Додав: adminrxmel | Дата: 18.02.2020

    « 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 31 32 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024