КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 13:05

    Головна » Архів матеріалів
     

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України та Міністерство освіти і науки України спрямували на місця спільний лист від 25.11.2019 стосовно необхідності вжиття заходів для ефективного використання до закінчення 2019 фінансового року обсягів освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників.

    Зокрема, у листі мова йде про виплату надбавки в максимальному 30%-му розмірі, доплат за завідування навчальними кабінетами, виплати винагороди за сумлінну працю, оплати заміни за тимчасово відсутніх вчителів у повному розмірі, преміювання, встановлення надбавок за складність і напруженість у роботі тощо. ... Читати далі »

    Переглядів: 178 | Додав: adminrxmel | Дата: 29.11.2019

     

    На звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України до Федерації профспілок України щодо виконання Рішення Конституційного Суду України від 4.06.2019 року № 2-р/2019 щодо відповідності Конституції окремих положень Закону України «Про пенсійне забезпечення» (зокрема, щодо пенсій за вислугу років працівникам освіти) надійшла відповідь ФПУ від 30.10.2019 № 13/01-19/898 (з додатками листів Мінсоцполітики від 6.09.2019 та Пенсійного фонду України від 28.08.2019).

    У роз’ясненнях уповноважених державних органів з питань пенсійного забезпечення вказується, що Рішенням Конституційного Суду України від 4.06.2019 року № 2-р/2019 визнано такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними) положення пункту «а» статті 54, статті 55 Закону України від 05.11.1991 № 1788-XII «Про пенсійне забезпечення» зі змінами, внесеними законами України від 2.03.2015 № 213-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 24.12.2015 № 911-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

    Міністерство соціальної політики наголошує, що на виконання цього Рішення Конституційного Суду України положення пункту «а» статті 54, статті 55 Закону № 1788-XII застосовуються без внесених до нього змін законами України № 213 та № 911.

    Згідно положень пунктів 2-1, 16 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в редакції Закону України від від 03.11.2017 року № 2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», право на пенсію за вислугу років мають особи, які на день набрання чинності Законом № 2148 (на 11.10.2017) мають вислугу років та стаж, передбачений статтями 52, 54 та 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення».

    Пенсія за вислугу років призначається за зверненнями працівників (у тому числі працівників освіти) з дотриманням умов передбачених Законом № 1788. ... Читати далі »

    Переглядів: 214 | Додав: adminrxmel | Дата: 22.11.2019

          15 листопада 2019 року відбулась 28 звітно-виборна конференція районної організації Профспілки працівників освіти. Було підведено підсумки роботи за 5 років та обговорено проблеми і виклики, які стоять перед профспілками сьогодні, та намічені шляхи поліпшення соціально-економічного захисту членів Профспілки.

    Головою районної організації Профспілки працівників освіти і науки обрано Каменську Н.Г. В роботі конференції взяли участь представники об’єднаних територіальних громад та голова Київської обласної організації Профспілки працівників ... Читати далі »

    Переглядів: 214 | Додав: adminrxmel | Дата: 19.11.2019

     

    «Чи підтримуєте ви закриття малокомплектних шкіл? Де менше п’ятдесяти дітей. Для мене це складне питання. Бо елементарно без хороших доріг і безкоштовних шкільних автобусів щодня відправляти дитину за 20 кілометрів від домівки – це знущання», – такими словами розпочинає сюжет Олег Панюта на телеканалі Україна у програмі «Сьогодні. Підсумки тижня».

    Далі продовжує: «Але, коли вчитель математики викладає ще 5 предметів, аби заробити теж знущання. Молоді спеціалісти до сільської школи не хочуть, навіть на практику. Навіщо бути вчителем англійської, як можна перекладачем?! Але, якщо з 5 ти шкіл зробити одну куди подітися педагогам? Я розумію, що 100 тисяч гривень за навчання дитини в малокомплектній школі великі гроші, у містах це виходить уп'ятеро менше. Розумію, що витратити мільйон на шкільний туалет і після цього відправляти дітей на вулицю, як це зробили в селі Яблунівка на Закарпатті, теж не варіант».

    Коментар до програми дав заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк.  ... Читати далі »

    Переглядів: 215 | Додав: adminrxmel | Дата: 19.11.2019

     
     

    МОН: усі вчителі отримуватимуть 30% надбавку за престижність

    В проекті Державного бюджету передбачені кошти, які дозволять усім без виключення регіонам країни виплачувати вчителям надбавку за престижність у розмірі 30%. Про це, під час презентації проекту Державного бюджету - 2020, повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад.


    За словами міністра, що цього року в освітній субвенції вперше закладені кошти на вирішення дуже важливої проблеми, яка супроводжувала попередні уряди - це виплата заробітних плат учителям з розрахунку старого контингенту.

    «Що це означає дуже простими словами. Ми платили заробітну плату за кількістю дітей, яка значно менша від реалістичної. А насправді це означає, що ми просто не доплачували останні 4 роки заробітну плату вчителям. Ми нарешті цю проблему виправляємо і додаємо 2,2 млрд для того, щоб враховувати ту кількість учнів, яка є реалістичною. На сьогодні це дозволить усім без виключення регіонам виплачувати повну надбавку за престижність у розмірі 30%, а не гратися надбавками, як це люблять робити на місцях», — підкреслила Ганна Новосад. ... Читати далі »

    Переглядів: 196 | Додав: adminrxmel | Дата: 19.11.2019

     
    Реформа освіти: у МОН розповіли про основні зміни
    Міністр освіти і науки Ганна Новосад представила «To do list» змін, які плануються впровадити у сферах освіти та науки в межах трьох часових проміжків — до кінця 2019 року, впродовж 2020 року та загалом протягом наступних 5 років.

    За словами міністра, президент та уряд ставлять завдання створити таку систему освіти, яка б забезпечувала безперервні можливості навчання, яка б на кожному з рівнів, від раннього розвитку і до дорослого життя, забезпечувала можливість мати доступ до якісної освіти. ... Читати далі »
    Переглядів: 196 | Додав: adminrxmel | Дата: 19.11.2019

     

    ЦК Профспілки спрямував до Верховної Ради , Кабінету Міністрів України та Міністерства освіти і науки України вимоги, схвалені президією ЦК Профспілки. 

    У них наголошується на необхідності забезпечення в державі виконання норм Закону України «Про освіту», в частині фінансування галузі освіти, рівня оплати праці педагогічних працівників, а також неприпустимості погіршення умов праці, звуження прав і гарантій педагогічним та науково-педагогічним працівникам, скасування доплат, надбавок, підвищень, винагород, звільнення з роботи педагогів, яким виплачується пенсія за віком, укладання строкових договорів з учителями при прийнятті закону «Про повну загальну середню освіту», позбавлення державного субсидіювання на оплату праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти сільської місцевості з чисельністю 30-50 учнів, зміни підходів до фінансового забезпечення здобуття вищої освіти, надання статусу одержувачів коштів державним закладам вищої освіти, звуження прав на одержання академічних стипендій тощо. ... Читати далі »

    Переглядів: 220 | Додав: adminrxmel | Дата: 31.10.2019

     

     28 жовтня 2019 року відбулася зустріч Голови Профспілки працівників освіти і науки України  Георгія Труханова з народними депутатами від партії «Голос» Святославом Вакарчуком та Інною Совсун.  

    У ході зустрічі було обговорено низку актуальних і проблемних питань та досягнуто домовленостей про подальшу спільну роботу з питань поліпшення  якості освіти та дотримання соціально-економічних прав та інтересів освітян.

    Сторони  також домовилися щодо необхідності створення робочої групи, до якої увійдуть освітні експерти та працівники профспілки, аби узгодити спільні позиції з нагальних освітянських питань. ... Читати далі »

    Переглядів: 189 | Додав: adminrxmel | Дата: 31.10.2019

     

    Профспілка працівників освіти і науки України здійснює постійно моніторинг використання обсягів освітньої субвенції місцевим бюджетам, яка згідно з чинним законодавством повинна спрямовуватися на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, а також професійно-технічної та передвищої освіти, які забезпечують здобуття учнями та студентами повної загальної середньої освіти.

    Велике занепокоєння Профспілки викликає ситуація, пов’язана з її залишками. За наявними даними обсяги невикористаної освітньої субвенції станом на 1 вересня становили 8,7 млрд. гривень, а на 1 січня – 4,1 млрд гривень, тобто збільшилися більш ніж у 2 рази. Така її економія означає, що кожен з педагогів шкіл за 8 місяців недоотримав до свого бюджету по декілька десятків тисяч гривень. Це сталося через невиплати надбавок за престижність праці у 30%-му розмірі, часткової оплати заміни за тимчасово відсутніх учителів, недоплати за завідування навчальними кабінетами, виплати винагороди не в повному обсязі тощо.

    Такий стан з використанням освітньої субвенції спричинений нормами законодавства, що дозволяють місцевій владі за рахунок цієї штучно створеної економії в наступному фінансовому році придбавати меблі, комп’ютери,  автобуси, проводити інтернет, здійснювати ремонти та будівництво нових туалетних приміщень, їх капітальний та поточний ремонт й застосовувати інші способи використання освітньої субвенції  не на ту мету, на яку її першочергово призначено.

    Саме це питання стало одним із їх низки під час перемовин представників Профспілки та керівництва Міністерства освіти і науки за участі Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, що відбулися 22 жовтня цього року. ... Читати далі »

    Переглядів: 189 | Додав: adminrxmel | Дата: 31.10.2019

     

    Освіта має бути пріоритетом у державній політиці – такими словами Голова Профспілки Георгій Труханов розпочав роботу президії ЦК Профспілки, яка відбулася у Києві  23 жовтня 2019 року.

    На порядок денний було винесено ряд актуальних питань, серед них – видатки на освіту у державному бюджеті 2020, обсяги освітньої субвенції, законодавство у сфері освіти та зміни у ньому, збереження мережі шкіл, хід звітно-виборної кампанії у областях, формування іміджу Профспілки та ряд інших внутрішньоспілкових питань. ... Читати далі »

    Переглядів: 200 | Додав: adminrxmel | Дата: 24.10.2019

    « 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 31 32 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024