КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 07:42

    Головна » Архів матеріалів
     


    Поновлення повноцінного очного навчання там, де це можливо є найважливішим, що потрібно зробити на шляху до подолання освітніх втрат в Україні.

    На цьому наголосив міністр освіти і науки Оксен Лісовий за підсумками проведення слухань у комітеті ВРУ з питань освіти, науки та інновацій, присвячених освітнім втратам українських школярів.
    За його словами, питання вимірювання та подолання освітніх втрат в Україні нині стоїть дуже гостро, адже крім «класичних» втрат, які є в кожному освітньому процесі, є прогалини, що виникли через пандемію та війну.
    «Ускладнюється ситуація й тим, що втрати по країні є дуже нерівномірними. Комусь вдавалося повноцінно навчатися попри все, а у когось умов для навчання не було зовсім. Однак, говорячи про втрати і розриви, перш за все ми повинні на рівні держави визначитися із термінологією та методиками вимірювання. Це можуть бути різні моніторинги, дослідження та інструменти для оцінювання на місцях», – зазначає Лісовий.
    Він також зауважив, що шляхи надолуження освітніх втрат можуть бути різними: перегляд та адаптація освітніх програм, розроблення експрес-курсів, створення додаткового цифрового контенту й розвиток Всеукраїнської школи онлайн, тьюторинг і адаптація освітнього процесу, щоб він був гнучкий та людиноорієнтований. ... Читати далі »

    Переглядів: 36 | Додав: adminrxmel | Дата: 22.05.2023

     

    Міністерство цифрової трансформації запустило масштабний проєкт «Дія.Освіта», який в унікальному форматі поєднує можливості навчання і профорієнтації. 

    Дія.Освіта – наступний етап еволюції проєкту «Дія.Цифрова освіта», який розпочався у 2020 році і зосереджений на цифровій грамотності і навичках. Від початку роботи на платформі зареєструвалися майже 2 млн українців, а приблизно 75% користувачів подивилися всі випуски обраного курсу й отримали сертифікати. Тепер ця ініціатива стає ще глобальнішою.

    Як зазначив Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, кожен освітній продукт фахівці із сучасної освіти та практики готували з урахуванням нового європейського порядку денного з навчання дорослих на 2021–2030 роки – важливого документа, затвердженого Радою Європейського Союзу. ... Читати далі »

    Переглядів: 37 | Додав: adminrxmel | Дата: 22.05.2023

     

    17 травня 2023 року у Києві відбувся семінар уповноважених представників Служби правової допомоги Профспілки працівників освіти і науки України. Участь у роботі ZOOM-навчання взяли представники від усіх областей України. 

    Мета семінару – представити та обговорити законодавчі зміни щодо регулювання трудових відносин у сфері освіти. 

    Відкрив роботу заступник Голови Профспілки Сергій Романюк, який ознайомив із планом роботи та основними доповідачами, серед яких фахівці та експерти від освітянської Профспілки, Федерації профспілок України, центру КУ імені Бориса Грінченка.  ... Читати далі »

    Переглядів: 44 | Додав: adminrxmel | Дата: 19.05.2023

     

    127 членських організацій Європейського комітету профспілок освіти, серед яких Профспілка працівників освіти і науки України, розробили 10 ключових вимог для підняття престижу вчительської професії. 

    Ці вимоги ЄКПО спрямував до політиків у сфері освіти, які мають на меті гарантувати належне кадрове забезпечення систем освіти, що фінансуються державою, для надання якісної державної освіти для всіх. Ці вимоги є дорожньою картою для всіх профспілкових організацій, які відстоюють права та гарантії освітян на кращі умова праці та добробут. Все це лягло в основу загальноєвропейській кампанії «Зробимо професію вчителя привабливою».  ... Читати далі »

    Переглядів: 35 | Додав: adminrxmel | Дата: 19.05.2023

     

    Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання праці домашніх працівників за реєстр. № 5695 від 23.06.2021.

    Закон прийнято з урахуванням положень Конвенції Міжнародної організації праці від 16.06.2011 про домашніх працівників № 189

    За оцінками Держстату в Україні загальна кількість працівників, які надають побутові та персональні послуги в сім’ях, становить приблизно 162 тисячі осіб. 

    Законопроєкт розроблено з метою врегулювання питання зайнятості та офіційного працевлаштування домашніх працівників, забезпечення соціального захисту домашніх працівників, імплементація в національне законодавство положень Конвенції Міжнародної організації праці № 189 про домашніх працівників, зниження рівня незадекларованої праці. ... Читати далі »

    Переглядів: 43 | Додав: adminrxmel | Дата: 19.04.2023

     

    Верховна Рада України прийняла в цілому проект Закону «Про внесення змін до статті 51 Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників у питанні надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу (реєстр. №8378).

    Законом внесено зміни до статті 51 Закону України “Про повну загальну середню освіту”, якими в обов'язковому щорічному підвищенні кваліфікації педагогічних працівників шляхом перерозподілу кількості годин, передбачених для цього, виділено не менше 10% загальної кількості годин на вдосконалення знань, вмінь і практичних навичок у питанні надання психологічної підтримки учасників освітнього процесу. ... Читати далі »

    Переглядів: 46 | Додав: adminrxmel | Дата: 14.04.2023

     

    У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» щодо підвищення розміру мінімальної заробітної плати» від 7.02.2023 № 8431.

    Автори законопроєкту пропонують внести відповідні зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» оскільки в статті 9 Закону України «Про оплату праці» передбачено, що мінімальна заробітна плата встановлюється в розмірі не нижчому від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

    У порушення статті 22 Конституції України Законами України про Державний бюджет України в останні роки затверджено розмір мінімальної заробітної плати нижче розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

    Відповідний висновок підтверджується такими даними:

    • у грудні 2022 року фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб склав 7539 грн. Мінімальна заробітна плата на грудень 2022 року була затверджена Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» у сумі 6700 грн, що склало до фактичного розміру прожиткового мінімуму для працездатних на 88,9%;
    • у 2023 році очікується фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб 8962 грн.  ... Читати далі »
    Переглядів: 40 | Додав: adminrxmel | Дата: 14.04.2023

     


    Для оплати лікарняного, роботодавцю необхідно подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам кошти.

    З 1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, відповідно до якої уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві визначено Пенсійний фонд України.
    Форма заяви-розрахунку залишилась незмінною. Умови здійснення виплат за лікарняними працівникам у 2023 році також не змінились. Оплата лікарняних здійснюється роботодавцем: 5 днів за рахунок власних коштів, починаючи з шостого дня — за рахунок страхових коштів. А у випадку лікарняних внаслідок нещасного випадку на виробництві - з 18 дня непрацездатності.
    Оплата лікарняних: що змінилося у 2023 році
    В 2023 році, згідно Закону України Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, скорочено час, протягом якого роботодавцям за поданими заявами-розрахунками мають надходити страхові кошти для виплати лікарняних від Пенсійного фонду України. Якщо раніше Фонд соціального страхування України перераховував кошти роботодавцям протягом 10-ти днів після надходження заяви-розрахунку, то Пенсійний фонд України має здійснювати таке фінансування протягом 3-х днів після надходження заяви-розрахунку.

    Починаючи з 1 січня 2023 року заява-розрахунок подається до Пенсійного фонду України через особистий електронний кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг. Під час формування заяви-розрахунку використовується інформація з електронного листка непрацездатності та Реєстру застрахованих осіб. Функціонал пункту меню Заяви-розрахунки особистого кабінету страхувальника дає можливість пошуку та перегляду заяв-розрахунків згідно визначених критеріїв: ... Читати далі »

    Переглядів: 51 | Додав: adminrxmel | Дата: 15.03.2023

     

    Український центр оцінювання якості освіти нагадує, що Наказом Міністерства освіти і науки України затверджено календарний план організації незалежного тестування професійних компетентностей педагогів, яким визначено основні дати першого етапу проведення сертифікації.

    Український центр оцінювання якості освіти проводитиме незалежне тестування для вчителів:

    • початкових класів – відбулося 11 березня;
    • математики та української мови і літератури відбудеться 9 вересня.

    Правильні відповіді до завдань сертифікаційної роботи для вчителів початкових класів буде розміщено на сайті Центру 13 березня. 

    Учителі ж української мови і літератури, як і математики, зможуть звірити свої відповіді з правильними 11 вересня.

    Результати незалежного тестування стануть відомими вчителям початкових класів до 28 березня, а математики та української мови і літератури – до 25 вересня.

    Разом з оголошенням про результати в кабінеті кожного учасника сертифікації буде розміщено інформацію про його допущення/недопущення  до наступних етапів. 

    Український центр оцінювання якості освіти нагадує, що цьогоріч уперше зможуть узяти участь у сертифікації вчителі базової середньої освіти – мовно-літературної і математичної освітніх галузей:  500 педагогів з математики та 500 з української мови і літератури.  ... Читати далі »

    Переглядів: 47 | Додав: adminrxmel | Дата: 13.03.2023

    « 1 2 3 4 ... 31 32 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024