КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 19:35

    Головна » Архів матеріалів
     


    Під час зустрічі з Урядом, за підсумками Всеукраїнської акції протесту, представник Профспілки працівників освіти і науки України у переговорній групі, заступниця Голови Профспілки Ольга Чабанюк передала вимоги працівників освіти до Кабінету Мінністрів та Верховної Ради України. ... Читати далі »

    Переглядів: 113 | Додав: adminrxmel | Дата: 13.10.2021

    Уряд оновив карантинні умови, зокрема щодо роботи закладів освіти. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.
    «При “жовтому” рівні відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з обов’язкових документів. Якщо в закладі освіти менш ніж 80% працівників, які мають один із необхідних документів, навчання має продовжуватися (!) з використанням технологій дистанційного навчання. Підкреслюю, освітній процес триватиме в дистанційному форматі», – наголосив Міністр.

    Відповідно до постанови Уряду №1236 від 9 грудня 2020 року (зі змінами) при «жовтому» рівні епідемічної небезпеки забороняється:

    відвідування закладів освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш ніж 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;
    проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

    Сергій Шкарлет також розповів про роботу дитячих садочків, початкових класів і спеціальних шкіл.
    «Неодноразово наголошував на тому, що вихованці дитсадків, учні початкової школи та спеціальних закладів освіти потребують безпосереднього контакту з педагогічними працівниками. Тривала “дистанційка” для наймолодших може призвести до непоновлюваних втрат у навчанні. Тому за моєю ініціативою та за підтримки Уряду сьогодні були внесені відповідні зміни до постанови КМУ», – повідомив Міністр. ... Читати далі »

    Переглядів: 130 | Додав: adminrxmel | Дата: 30.09.2021

     

    Вчителі не можуть бути позбавлені оплати праці, так само як вона не може бути скорочена під час дистанційного викладання.

    На цьому наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час спілкування з освітянами, перебуваючи у відрядженні в Маріуполі.

    «Питання виплати заробітних плат унормовано в Кодексі законів про працю та Галузевій угоді між МОН і Профспілкою працівників освіти і науки», – підкреслив Міністр.

    Також Сергій Шкарлет обговорив і питання вакцинації від COVID-19. Учителі запевнили, що розуміють її важливість. ... Читати далі »

    Переглядів: 134 | Додав: adminrxmel | Дата: 27.09.2021

     

    У доповіді, опублікованій у липні 2021 року Європейським центром профілактики та контролю захворювань (ECDC), представлена оновлена інформація про передачу захворювання в рамках пандемії COVID-19 і рекомендації щодо забезпечення безпечних і здорових умов в школах на 2021/2022 навчальний рік.

    Згідно зі звітом, закриття шкіл не дає бажаного ефекту, якщо воно не проводиться разом із адекватними заходами охорони здоров'я і безпеки для стримування поширення пандемії. 

    Центр ECDC також підкреслює серйозні негативні наслідки тривалого закриття шкіл для вчителів і учнів. Серед побічних наслідків слід зазначити психологічний стрес, втрату мотивації, підвищений ризик відсіву зі школи, збільшення екранного часу і зниження фізичної активності. Крім того, збільшення робочого навантаження і відсутність обладнання та можливості підключення до мережі Інтернет вплинули не тільки на результати викладання і навчання, а й на психічне здоров'я вчителів і учнів.

    Що стосується впливу закриття шкіл на освіту, в звіті наголошується, що якість і ефективність дистанційного навчання є значно нижчою, ніж очного. Це сприяє збільшенню розриву в навчанні між учнями і посилює непропорційно високий вплив пандемії на вразливі верстви населення.

    ECDC попереджає, що майбутній 2021/2022 навчальний рік вимагає підвищеної обережності у зв'язку з появою нового штаму COVID-19 - Дельта.  ... Читати далі »

    Переглядів: 124 | Додав: adminrxmel | Дата: 25.08.2021

     

    При будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме. Якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана чи дистанційна) і діти продовжуватимуть навчання.

    Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі програми одного з телеканалів.

    Міністр зазначив, що МОН спільно з Міністерством охорони здоров'я опрацьовує різні варіанти організації освітнього процесу, щоб він був безперервним і відбувався у безпечному середовищі.

    «Наразі планується, і нам би звичайно хотілося, щоб діти 1 вересня розпочали навчання в повноформатному режимі. Далі все залежатиме від епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні. При «зеленому» рівні здобувачі освіти зможуть відвідувати заклади освіти в очному форматі з дотриманням протиепідемічних заходів. При переході на наступні рівні епідемічної небезпеки для повноцінної роботи закладу освіти потрібно мати не менше 80% повністю вакцинованого персоналу. Наголошую, що вакцинація добровільна. Ніхто не має права примушувати до цих дій», – підкреслив Сергій Шкарлет. ... Читати далі »

    Переглядів: 125 | Додав: adminrxmel | Дата: 12.08.2021


    Постановою КМУ від 28 липня 2021 р. № 787 внесено зміни до постанови КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", згідно з якими у разі встановлення «жовтого», «помаранчевого», «червоного» рівня епідемічної небезпеки забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.
    Постанова від 28 липня 2021 року №787 зміни до Постанови наберуть чинності з 5 серпня 2021 року.
    Дана постанова не вводить примусову вакцинацію для освітян. Проте, оскільки забороняється у разі встановлення «жовтого», «помаранчевого», «червоного» рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, за наявності таких умов для працівників закладів освіти може запроваджуватися дистанційна робота, а в разі неможливості виконання обов’язків у дистанційному режимі (наприклад, у кухарів закладів освіти) – роботодавцем має бути введено простій (зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами). ... Читати далі »

    Переглядів: 123 | Додав: adminrxmel | Дата: 12.08.2021

     



    24 червня 2021 року відбулось розширене засідання президії Київської обласної організації Профспілки. Розглядалось питання "Про стан фінансового забезпечення законодавчо визначених гарантій для педагогічних рацівників закладів освіти області в умовах адміністративно-територіальної реформи". Після викладення інформаційної довідки членами президії були прийняті відповідні рішення. ... Читати далі »

    Переглядів: 119 | Додав: adminrxmel | Дата: 02.07.2021

     


    25 червня 2021 року набула чинності Конвенція Міжнародної Організації Праці №190 про викорінення насильства і домагань у сфері праці. Про це інформує Міжнародна організація праці.
    Україна активно включається у процес ратифікації конвенція проти насилля та харасменту на роботі.
    Уже кілька років на експертному рівні триває обговорення щодо ратифікації 190 конвенції МОП в Україні. Зокрема, 18 травня 2021 року за підтримки проекту МОП із заробітної плати відбулась презентація проведеного на прохання Мінсоцполітики Комплексного порівняльного аналізу законодавства України на відповідність Конвенції МОП № 190 про викорінення насильства та домагань у сфері праці. У заході на запрошення МОП у он-лайн режимі взяв участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. ... Читати далі »

    Переглядів: 125 | Додав: adminrxmel | Дата: 02.07.2021

     


    На пропозиції ЦК Профспілки та її територіальних організацій до проекту закону «Про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» (щодо відновлення конституційних прав працівників закладів загальної середньої освіти, яким призначено пенсію за віком)», реєстраційний № 5365 від 12.04.2021, Комітетом з питань освіти, науки та інновацій повідомлено, що на його розгляд надійшов альтернативний проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо відновлення конституційних прав працівників закладів загальної середньої освіти», реєстр. № 5365-1 від 23.04.2021 року, який за цілями, завданнями та змістом є близьким до основного законопроекту, реєстр. № 5365.

    Обома зазначеними законопроектами передбачено скасування норм статті 22 Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо укладення з педагогічними працівниками державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, трудових договорів строком від одного до трьох років.

    Передбачається також виключення з Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» підпунктів 1 та 2 пункту 3, якими було зобов’язано засновників та керівників закладів загальної середньої освіти припинити безстрокові трудові договори з керівниками та педагогічними працівниками, які отримують пенсію за віком, з одночасним укладенням з ними трудових договорів строком на один рік.

    Передбачено, що засновники закладів загальної середньої освіти та їх керівники до 1 червня 2021 року мають відновити безстрокові трудові договори з керівниками та педагогічними працівниками, які отримують пенсію за віком, з якими вони були припинені за цих підстав.

    Новизною, порівняно з законопроектом № 5365, в альтернативному є норма про доповнення статті 24 закону «Про повну загальну середню освіту» редакцією про що посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії встановлюється в розмірі трьох мінімальних заробітних плат, а також зобов’язання Кабінету Міністрів України у тримісячний строк з дня набрання чинності цим Законом забезпечити реалізацію цієї норми. ... Читати далі »

    Переглядів: 128 | Додав: adminrxmel | Дата: 13.05.2021

     


    ЦК Профспілки та Міносвіти звернулися до голів обласних рад, голів міських, селищних, сільських рад територіальних громад спільним листом від 6 травня 2021 року № 1/9-236 та 02-5/344 щодо сприяння ними у забезпеченні трудових прав педагогічних працівників з метою виплати надбавки за престижність праці в повному 30% розмірі та недопущення порушень норм законодавства про встановлення розміру такої надбавки керівником закладу за погодженням з виборним профспілковим органом, адже на сесіях декотрих місцевих рад приймаються рішення про зменшення відсотка надбавки з 30% - 20% до 5% від ставки заробітної плати (посадового окладу).

    При цьому зазначено, що у Державному бюджеті на 2021 рік обсяги освітньої субвенції розраховано, виходячи з середнього розміру такої надбавки 25% від ставки заробітної плати вчителя вищої категорії.

    Обсяг залишків освітньої субвенції станом на 1 січня 2021 року складав 5,3 млрд грн, а на 1 лютого збільшився до 7,0 млрд грн, на 1 березня становив 6,2 млрд грн, з них 1,6 млрд грн на рахунках обласних бюджетів, 4,6 млрд грн – на рахунках бюджетів територіальних громад та міста Києва.

    Станом на 1 квітня залишки освітньої субвенції становили 6 млрд гривень. ... Читати далі »

    Переглядів: 123 | Додав: adminrxmel | Дата: 13.05.2021

    « 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 31 32 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024