КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2022  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 02:47

    Головна » 2022 » Лютий » 14



    Кабінет Міністрів вдосконалив процедуру надання субвенції у частині встановлення співвідношення обсягу співфінансування з місцевого бюджету залежно від індексу податкоспроможності відповідного бюджету.
    Відповідні зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» схвалені 2 лютого.
    Очікується, що встановлення співвідношення обсягів співфінансування сприятиме більш ефективному використанню коштів територіальними громадами.
    Відповідно до змін, використання субвенції для обласних бюджетів та бюджетів міських територіальних громад з індексом податкоспроможності понад 1,1 здійснюватиметься не більш як 70% – за рахунок субвенції та не менш як 30% – за рахунок коштів місцевих бюджетів.
    Для бюджетів сільських та селищних територіальних громад з індексом податкоспроможності понад 1,1: не більш як 80% – за рахунок субвенції та не менш як 20% – за рахунок коштів місцевих бюджетів.
    Для бюджетів місцевого самоврядування з індексом податкоспроможності 1,1 та менше: не більш як 90% – за рахунок субвенції та не менш як 10% – за рахунок коштів місцевих бюджетів.
    Для бюджетів місцевого самоврядування, з яких здійснюється фінансування закладів, що розташовані в селах (селищах), які мають статус гірських населених пунктів, та у населених пунктах на лінії зіткнення – не більш як 95% за рахунок субвенції та не менш як 5% – за рахунок коштів місцевих бюджетів. ... Читати далі »

    Переглядів: 110 | Додав: adminrxmel | Дата: 14.02.2022

     


    Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності, особам з інвалідністю внаслідок війни, статус яких визначений Законом України від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (із змінами) (далі — Закон № 3551), надається додаткова відпустка із збереженням заробітної плати тривалістю 14 календарних днів на рік, що зафіксовано у статті 772 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) та у статті 162 Закону України від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР «Про відпустки» (далі — Закон № 504).

    Оскільки спеціальних застережень у цих нормах не зроблено, то право на додаткову відпустку мають як основні працівники, так і сумісники. Оплата відпусток здійснюється за рахунок коштів установ та організацій. Ця відпустка не належить до категорії щорічних. Перелік осіб, які належать до учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, наведено відповідно у статтях 6 і 7 Закону № 3551. Для роботодавця головне, щоб свій статус працівник підтвердив відповідним посвідченням особи з інвалідністю внаслідок війни або учасника бойових дій. Підставою для надання додаткової відпустки для учасника бойових дій чи особі з інвалідністю внаслідок війни є вищезазначений документ із відповідною заявою працівника.

    Повідомляємо, що тривалість додаткової відпустки не залежить від стажу роботи та надається під час підтвердження статусу учасника бойових дій чи особи з інвалідністю внаслідок війни. Додаткова відпустка учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни надається:
    1) понад щорічну основну та додаткові відпустки. Відповідно дні цієї відпустки не враховуються під час порівняння з установленою граничною тривалістю відпустки — 59 (69) к. дн. на рік (ч. 3 ст. 10 Закону № 504);
    2) з урахуванням святкових та неробочих днів, визначених статтею 73 КЗпП. Тобто вони оплачуються та включаються в загальну тривалість відпустки, а не подовжують її;
    3) повної тривалості з розрахунку на календарний рік незалежно від кількості фактично відпрацьованого часу в році.
    УВАГА: додаткову відпустку для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни не можна:
    • перенести на інший період або подовжити в разі хвороби працівника;
    • перенести на наступний календарний рік;
    • поділити на частини;
    • замінити грошовою компенсацією. ... Читати далі »

    Переглядів: 112 | Додав: adminrxmel | Дата: 14.02.2022

    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024