КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Серпень 2021  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 10:55

    Головна » 2021 » Серпень » 12

     

    При будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме. Якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана чи дистанційна) і діти продовжуватимуть навчання.

    Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі програми одного з телеканалів.

    Міністр зазначив, що МОН спільно з Міністерством охорони здоров'я опрацьовує різні варіанти організації освітнього процесу, щоб він був безперервним і відбувався у безпечному середовищі.

    «Наразі планується, і нам би звичайно хотілося, щоб діти 1 вересня розпочали навчання в повноформатному режимі. Далі все залежатиме від епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні. При «зеленому» рівні здобувачі освіти зможуть відвідувати заклади освіти в очному форматі з дотриманням протиепідемічних заходів. При переході на наступні рівні епідемічної небезпеки для повноцінної роботи закладу освіти потрібно мати не менше 80% повністю вакцинованого персоналу. Наголошую, що вакцинація добровільна. Ніхто не має права примушувати до цих дій», – підкреслив Сергій Шкарлет. ... Читати далі »

    Переглядів: 122 | Додав: adminrxmel | Дата: 12.08.2021


    Постановою КМУ від 28 липня 2021 р. № 787 внесено зміни до постанови КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", згідно з якими у разі встановлення «жовтого», «помаранчевого», «червоного» рівня епідемічної небезпеки забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.
    Постанова від 28 липня 2021 року №787 зміни до Постанови наберуть чинності з 5 серпня 2021 року.
    Дана постанова не вводить примусову вакцинацію для освітян. Проте, оскільки забороняється у разі встановлення «жовтого», «помаранчевого», «червоного» рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти у разі відсутності у більш як 20 відсотків персоналу закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, за наявності таких умов для працівників закладів освіти може запроваджуватися дистанційна робота, а в разі неможливості виконання обов’язків у дистанційному режимі (наприклад, у кухарів закладів освіти) – роботодавцем має бути введено простій (зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами). ... Читати далі »

    Переглядів: 120 | Додав: adminrxmel | Дата: 12.08.2021

    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz