КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2019  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 06:48

    Головна » 2019 » Листопад » 19

          15 листопада 2019 року відбулась 28 звітно-виборна конференція районної організації Профспілки працівників освіти. Було підведено підсумки роботи за 5 років та обговорено проблеми і виклики, які стоять перед профспілками сьогодні, та намічені шляхи поліпшення соціально-економічного захисту членів Профспілки.

    Головою районної організації Профспілки працівників освіти і науки обрано Каменську Н.Г. В роботі конференції взяли участь представники об’єднаних територіальних громад та голова Київської обласної організації Профспілки працівників ... Читати далі »

    Переглядів: 214 | Додав: adminrxmel | Дата: 19.11.2019

     

    «Чи підтримуєте ви закриття малокомплектних шкіл? Де менше п’ятдесяти дітей. Для мене це складне питання. Бо елементарно без хороших доріг і безкоштовних шкільних автобусів щодня відправляти дитину за 20 кілометрів від домівки – це знущання», – такими словами розпочинає сюжет Олег Панюта на телеканалі Україна у програмі «Сьогодні. Підсумки тижня».

    Далі продовжує: «Але, коли вчитель математики викладає ще 5 предметів, аби заробити теж знущання. Молоді спеціалісти до сільської школи не хочуть, навіть на практику. Навіщо бути вчителем англійської, як можна перекладачем?! Але, якщо з 5 ти шкіл зробити одну куди подітися педагогам? Я розумію, що 100 тисяч гривень за навчання дитини в малокомплектній школі великі гроші, у містах це виходить уп'ятеро менше. Розумію, що витратити мільйон на шкільний туалет і після цього відправляти дітей на вулицю, як це зробили в селі Яблунівка на Закарпатті, теж не варіант».

    Коментар до програми дав заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк.  ... Читати далі »

    Переглядів: 215 | Додав: adminrxmel | Дата: 19.11.2019

     
     

    МОН: усі вчителі отримуватимуть 30% надбавку за престижність

    В проекті Державного бюджету передбачені кошти, які дозволять усім без виключення регіонам країни виплачувати вчителям надбавку за престижність у розмірі 30%. Про це, під час презентації проекту Державного бюджету - 2020, повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад.


    За словами міністра, що цього року в освітній субвенції вперше закладені кошти на вирішення дуже важливої проблеми, яка супроводжувала попередні уряди - це виплата заробітних плат учителям з розрахунку старого контингенту.

    «Що це означає дуже простими словами. Ми платили заробітну плату за кількістю дітей, яка значно менша від реалістичної. А насправді це означає, що ми просто не доплачували останні 4 роки заробітну плату вчителям. Ми нарешті цю проблему виправляємо і додаємо 2,2 млрд для того, щоб враховувати ту кількість учнів, яка є реалістичною. На сьогодні це дозволить усім без виключення регіонам виплачувати повну надбавку за престижність у розмірі 30%, а не гратися надбавками, як це люблять робити на місцях», — підкреслила Ганна Новосад. ... Читати далі »

    Переглядів: 196 | Додав: adminrxmel | Дата: 19.11.2019

     
    Реформа освіти: у МОН розповіли про основні зміни
    Міністр освіти і науки Ганна Новосад представила «To do list» змін, які плануються впровадити у сферах освіти та науки в межах трьох часових проміжків — до кінця 2019 року, впродовж 2020 року та загалом протягом наступних 5 років.

    За словами міністра, президент та уряд ставлять завдання створити таку систему освіти, яка б забезпечувала безперервні можливості навчання, яка б на кожному з рівнів, від раннього розвитку і до дорослого життя, забезпечувала можливість мати доступ до якісної освіти. ... Читати далі »
    Переглядів: 196 | Додав: adminrxmel | Дата: 19.11.2019

    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024