КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2019  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 15:13

    Головна » 2019 » Жовтень » 31

     

    ЦК Профспілки спрямував до Верховної Ради , Кабінету Міністрів України та Міністерства освіти і науки України вимоги, схвалені президією ЦК Профспілки. 

    У них наголошується на необхідності забезпечення в державі виконання норм Закону України «Про освіту», в частині фінансування галузі освіти, рівня оплати праці педагогічних працівників, а також неприпустимості погіршення умов праці, звуження прав і гарантій педагогічним та науково-педагогічним працівникам, скасування доплат, надбавок, підвищень, винагород, звільнення з роботи педагогів, яким виплачується пенсія за віком, укладання строкових договорів з учителями при прийнятті закону «Про повну загальну середню освіту», позбавлення державного субсидіювання на оплату праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти сільської місцевості з чисельністю 30-50 учнів, зміни підходів до фінансового забезпечення здобуття вищої освіти, надання статусу одержувачів коштів державним закладам вищої освіти, звуження прав на одержання академічних стипендій тощо. ... Читати далі »

    Переглядів: 219 | Додав: adminrxmel | Дата: 31.10.2019

     

     28 жовтня 2019 року відбулася зустріч Голови Профспілки працівників освіти і науки України  Георгія Труханова з народними депутатами від партії «Голос» Святославом Вакарчуком та Інною Совсун.  

    У ході зустрічі було обговорено низку актуальних і проблемних питань та досягнуто домовленостей про подальшу спільну роботу з питань поліпшення  якості освіти та дотримання соціально-економічних прав та інтересів освітян.

    Сторони  також домовилися щодо необхідності створення робочої групи, до якої увійдуть освітні експерти та працівники профспілки, аби узгодити спільні позиції з нагальних освітянських питань. ... Читати далі »

    Переглядів: 188 | Додав: adminrxmel | Дата: 31.10.2019

     

    Профспілка працівників освіти і науки України здійснює постійно моніторинг використання обсягів освітньої субвенції місцевим бюджетам, яка згідно з чинним законодавством повинна спрямовуватися на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, а також професійно-технічної та передвищої освіти, які забезпечують здобуття учнями та студентами повної загальної середньої освіти.

    Велике занепокоєння Профспілки викликає ситуація, пов’язана з її залишками. За наявними даними обсяги невикористаної освітньої субвенції станом на 1 вересня становили 8,7 млрд. гривень, а на 1 січня – 4,1 млрд гривень, тобто збільшилися більш ніж у 2 рази. Така її економія означає, що кожен з педагогів шкіл за 8 місяців недоотримав до свого бюджету по декілька десятків тисяч гривень. Це сталося через невиплати надбавок за престижність праці у 30%-му розмірі, часткової оплати заміни за тимчасово відсутніх учителів, недоплати за завідування навчальними кабінетами, виплати винагороди не в повному обсязі тощо.

    Такий стан з використанням освітньої субвенції спричинений нормами законодавства, що дозволяють місцевій владі за рахунок цієї штучно створеної економії в наступному фінансовому році придбавати меблі, комп’ютери,  автобуси, проводити інтернет, здійснювати ремонти та будівництво нових туалетних приміщень, їх капітальний та поточний ремонт й застосовувати інші способи використання освітньої субвенції  не на ту мету, на яку її першочергово призначено.

    Саме це питання стало одним із їх низки під час перемовин представників Профспілки та керівництва Міністерства освіти і науки за участі Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, що відбулися 22 жовтня цього року. ... Читати далі »

    Переглядів: 189 | Додав: adminrxmel | Дата: 31.10.2019

    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz