КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2022  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 10:48

    Головна » 2022 » Січень » 15

     

    В Україні з початку 2022 року завершився перехідний період впровадження реформи шкільного харчування. До цього тривав процес закупівель та освоєння нових технологій приготування страв. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

    Так, з цього року всі школи зобов'язані при формуванні меню зменшити кількість цукру в 2-2,5 рази, збільшити кількість фруктів та зменшити кількість хліба на один прийом їжі. А також збільшити у раціоні школярів кількість м'яса птиці та молочних продуктів.

    Оновлене меню для шкільних їдалень включає в себе 160 страв. У ньому обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.

    Усі шкільні заклади з 1 січня 2022 року зобов’язані:

    • зменшити кількість цукру у 2-2,5 рази – до 7,5 г на один прийом їжі;
    • збільшити кількість фруктів до 100 г на один прийом їжі;
    • зменшити кількість хліба на 1 прийом їжі з 60-80 г до 30-50 г;
    • збільшити кількість м’яса птиці так, щоб протягом п’ятиденного робочого тижня при одноразовому харчуванні забезпечити дві порції м’яса по 70 г, 100 г або 120 г кожна, залежно від віку дітей;
    • збільшити кількість молочних продуктів при формуванні меню.

    Сніданок, обід та вечеря мають містити по одній порції зернових продуктів або картоплі, овочів, фруктів, м’ясних чи рибних страв, молочних чи кисломолочних продуктів.

    Приблизно 75% продуктів у їдальнях мають бути рослинного походження: овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди. ... Читати далі »

    Переглядів: 115 | Додав: adminrxmel | Дата: 15.01.2022


    1. Вік виходу на пенсію за віком згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 9 липня 2003 р. №1058 (далі – Закон № 1058) у кожному конкретному випадку визначається залежно від набутого особою страхового стажу на момент досягнення 60-річного віку.

    Так, для виходу на пенсію після досягнення чоловіками та жінками віку 60 років у 2022 році потрібно мати страховий стаж не менше 29 років.
    Якщо в особи на час досягнення пенсійного віку немає необхідного страхового стажу, вона зможе вийти на пенсію за віком пізніше. Зокрема, у 2022 році при наявності страхового стажу від 19 до 29 років особа набуде право на призначення пенсії за віком після досягнення 63-річного віку, а при наявності стажу від 15 до 19 років - лише після досягнення 65-річного віку (частини перша-третя статті 26 Закону №1058).
    Коли не вистачає страхового стажу завжди виникає питання які можуть бути ще варіанти його вирішення. Наприклад, особа досягла 60 років у січні 2022 року, її страховий стаж на цей момент становить 28 років.
    Одним із варіантів, як зазначалося вище, є вийти на пенсію після досягнення 63 років, тобто у січні 2025 року. Інший варіант – допрацювати ще 1 рік, набувши необхідний стаж 29 років, і вийти на пенсію у 2023 році.

    Ще один варіант – докупити необхідну кількість страхового стажу – 1 рік (про що йтиметься нижче) і вийти на пенсію після досягнення 60 років. ... Читати далі »

    Переглядів: 106 | Додав: adminrxmel | Дата: 15.01.2022

    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz