КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Червень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 17:41

    Головна » 2011 » Червень » 9 » ЗВЕРНЕННЯ Федерації профспілок України до Президента України В.Ф. Януковича
    14:34
    ЗВЕРНЕННЯ Федерації профспілок України до Президента України В.Ф. Януковича
    ЗВЕРНЕННЯ
    Федерації профспілок України до
    Президента України Януковича В.Ф.

    Шановний Вікторе Федоровичу!


    Федерація профспілок України вперше підтримала Вашу передвиборчу програму реформ «Україна для людей» і робить усе необхідне, щоб цю програму було реалізовано.
    Виявивши ініціативу, підготувала цільові комплексні програми з основних соціально-економічних і гуманітарних питань реформування та подальшого розвитку українського суспільства; внесла пропозицію про реконструкцію та спільне використання з державою оздоровниць, що належать ФПУ, тощо.
    Члени профспілок та активісти пам’ятають Ваші добрі слова на адресу ФПУ та заклик до соціального діалогу, щоб профспілкові органи були не лише організаторами мас, а й активними контролерами влади.
    На противагу конструктивній позиції ФПУ в країні розгорнуто безпрецедентну за масштабами кампанію адміністративного тиску і дискредитації ФПУ та її членських організацій, організатором якої на цей раз став голова Ради міністрів АР Крим В.Г. Джарти, а виконавцями його волі – представники Генпрокуратури України. До цієї ганебної кампанії також долучилась і низка органів центральної виконавчої влади, які розгорнули боротьбу проти галузевих профспілкових організацій, агропромислового комплексу, культури, освіти та інших.
    Негативну оцінку таким діям дала Рада ФПУ у зверненні до Вас як гаранта Конституції України.
    Генпрокуратура України, порушуючи чинне законодавство про громадські організації та їх об’єднання, закон про профспілки, безпідставно чинить тиск та втручається у внутрішньопрофспілкові справи Федерації, її членських організацій, а саме, через приписи та вимоги забороняє колегіальному органу – Президії ФПУ – розглядати внутрішньопрофспілкові питання, влаштовує масові виклики профспілкових лідерів до правоохоронних органів, неправомірно вимагає надати рішення колегіальних профспілкових органів, і за цими діями навіть не приховує мети, яку переслідує – відібрати майно профспілок.
    Ми стурбовані тим фактом, що вперше за роки незалежності України Генпрокуратура так брутально втручається у діяльність самоврядних профспілкових організацій та їх об’єднань.
    Такі дії можна розцінювати лише як чергову рейдерську атаку з метою безоплатно відібрати на користь олігархів та фінансово-промислових груп власність, що десятками років набувалась багатьма поколіннями трудящих і вже понад 20 років перебуває у власності Федерації профспілок України.
    Усі надумані та розтиражовані у ЗМІ сумніви щодо права власності ФПУ на майно санаторно-оздоровчого комплексу не відповідають дійсності і виглядають абсурдно. Більш того, ФПУ має всі необхідні правоустановчі документи, які переконливо доводять її право власності на ці об’єкти. Це підтверджують і висновки науково-правових експертиз, проведених інститутом держави і права ім. Корецького.

    Шановний Вікторе Федоровичу!

    На жаль, пропозиції щодо соціально-економічного захисту працівників, цільові комплексні програми, запропоновані Радою ФПУ, не знаходять відгуку в кабінетах влади. А натомість владою і правоохоронними органами нав’язуються для обговорення у суспільстві питання майна, які найбільше цікавлять підприємливих держслужбовців.
    Як гаранта Конституції закликаємо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, покласти край неправомірним діям представників влади і Генпрокуратури, які перешкоджають діяльності найчисельнішого громадського об’єднання країни і вже викликали негативний міжнародний резонанс.
    Переглядів: 538 | Додав: adminrxmel | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz