КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 04:01

    Головна » 2016 » Березень » 31 » Профільний Комітет рекомендував Парламенту законопроект «Про освіту» для розгляду у повторному першому читанні
    16:34
    Профільний Комітет рекомендував Парламенту законопроект «Про освіту» для розгляду у повторному першому читанні

      30 березня 2016 року на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти обговорили проект закону України «Про освіту» (доопрацьований) № 3491, який раніше було направлено до Комітету з метою його підготовки до повторного першого читання.

      Участь у засідання взяли народні депутати – члени Комітету, представники міністреств, департаментів та управлінь освітою, громадських органіщацій, профспіок, освітяни, науковці, ЗМІ.

      Голова Комітету розпочала свою доповідь із подяки усім учасникам робочої групи, що працювала над законопроектом, бо, як зазначила вона, дискусія була нелегкою, консенсус щодо деяких питань так і не було знайдено і залишилися робочі завдання до другого читання.

      Лілія Гриневич повідомила присутнім про те, що з усіма змінами, внесеними до цієї редакції Закону, можна ознайомитися у порівняльній таблиці, розміщеній на сайті Комітету.

      Так, було підкреслено, що з’явилося 11 цілком нових статей та додано ті статті, які можна виправляти між першим та другим читанням.

      Голова Комітету у вступному слові перерахувала основні змістові речі, додані у проекті: описано сучасну українську школу з її відмінностями від сьогоднішньої школи; визначено статус педагогічних та науково-педагогічних працівників як провідників реформ; розроблено механізми для забезпечення рівності доступу до освіти, зокрема в сільській місцевості, та взаємозв’язку освіти та ринку праці; позиціонування професійно-технічної та вищої професійної освіти, джерелом фінансування якої визначено державний бюджет. Голова Комітету засвідчила наявність цілої низки додаткових прогресивних норм у законопроекті.

      Позицію Профспілки працівників освіти і науки України озвучив заступник Голови Профспілки Сергій Романюк. Так, він зазначив, що зауваження та пропозиції освітянської профспілки до проекту закону були раніше надіслані до Комітету і Профспілка просить їх врахувати до другого читання.

      Сергій Романюк окремо зупинився на тих зауваженнях, які стосуються оплати праці та робочого часу педагогічних, науково-педагогічних працівників, а також спеціалістів закладів освіти, прийняття на роботу педпрацівників шляхом укладання трудового договору, забезпечення харчування учнів 1-4 класів та учнів 5-11 класів з малозабезпечених сімей, гарантій учителям сільської місцевості та селищ міського типу на безоплатне забезпечення житлом з опаленням та освітленням, матеріального забезпечення педагогічних працівників за час підвищення кваліфікації та інших.

      Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти після виступів та дискусій прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про освіту» (доопрацьований) для розгляду у повторному першому читанні.

      Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

    Переглядів: 319 | Додав: adminrxmel | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz