КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Липень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.03.2024, 08:00

    Головна » 2013 » Липень » 2 » Ухвалено Національну стратегію розвитку освіти в Україні
    12:58
    Ухвалено Національну стратегію розвитку освіти в Україні
    Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 344/2013 від 25 червня 2013 року «Про Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року».
     Указ набирає чинності з дня його опублікування.
     Зазначимо, що Національна стратегія розвитку освіти в Україні на період до 2021 року на основі аналізу сучасного стану розвитку освіти визначає мету, стратегічні напрями та основні завдання, на виконання яких має бути спрямована реалізація державної політики у сфері освіти.
     Розроблення Національної стратегії зумовлено необхідністю кардинальних змін, спрямованих на підвищення якості і конкурентоспроможності освіти в нових економічних і соціокультурних умовах, прискорення інтеграції України у міжнародний освітній простір.
     Окрім того, Національна стратегія конкретизує основні шляхи реалізації концептуальних ідей та поглядів розвитку освіти, визначених Національною доктриною розвитку освіти.
     Національна стратегія складається з восьми розділів: загальні положення; сучасний стан розвитку освіти (аналіз сучасного стану національної системи освіти, основні проблеми, виклики та ризики); мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії; основні напрями реалізації Національної стратегії (оновлення законодавства України у сфері освіти, удосконалення структури системи освіти, модернізація змісту освіти, забезпечення національного виховання, розвитку і соціалізації дітей та молоді, інформатизація освіти, посилення кадрового потенціалу системи освіти, підтримка наукової та інноваційної діяльності, модернізація системи управління освітою, розроблення та підтримка програм у сфері освіти); фінансове та матеріально-технічне забезпечення системи освіти; міжнародне партнерство; національний моніторинг та оцінка системи освіти; очікувані результати реалізації Національної стратегії.
     Очікується, що реалізація Національної стратегії надасть змогу забезпечити підвищення якості вітчизняної освіти, її інноваційний розвиток відповідно до світових стандартів, що сприятиме істотному зростанню інтелектуального, культурного, духовно-морального потенціалу суспільства та особистості.
     Глава держави також доручив Кабінету Міністрів розробити та затвердити в місячний строк план заходів із реалізації Національної стратегії.
     Нагадаємо, що документ було розглянуто та схвалено на III Всеукраїнському з’їзді працівників освіти.

    Повний текст Указу, можете переглянути тут: /ukaz_344.doc
    Переглядів: 423 | Додав: adminrxmel | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz