КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Липень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 11:50

    Головна » 2013 » Липень » 2 » Додаткова відпустка працівникам, які мають дітей
    13:03
    Додаткова відпустка працівникам, які мають дітей
      Відповідно до статті 19 Закону України «Про відпустки» щорічна додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів надається певним категоріям працівників, які мають дітей. 
    Відповідно до закону відпустка надається: жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину; одинокій матері; батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі); особі, яка взяла дитину під опіку; одному із прийомних батьків.
    За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.
      Міністерство соціальної політики України листом від 20.10.2011р. № 307/13/133-11 надало роз’яснення, згідно з яким додаткова відпустка працівникам, які мають дітей, є соціальною відпусткою і надається повної тривалості у будь-який час протягом календарного року, незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини - до чи після.
      Отже, працівник має право на отримання такої відпустки протягом календарного року незалежно від місяця року (січень, лютий тощо), в якому дитині виповнилося 15 років або 18 років (в залежності від підстави надання відпустки). 
    При наданні соціальної відпустки одинокій матері слід враховувати положення Закону України «Про відпустки» (п. 5 ч. 13 ст. 10 Закону) та роз’яснення Пленуму Верховного Суду України «Про практику розгляду судами трудових спорів» від 6.11.92 р. № 9, згідно з якими право на додаткову відпустку мають: жінка, яка не перебуває у шлюбі і у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдова; жінка, яка виховує дитину без батька (в тому числі і розлучена жінка, яка виховує дитину без батька).
      Статтею 19 Закону України «Про відпустки» визначено вік дітей для надання права на додаткову оплачувану відпустку тільки для такої категорії, як «жінка, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років».
    Для визначення віку дитини-інваліда, усиновленої дитини, дитини, яка перебуває під опікою, дитини в одинокої матері (батька) варто керуватися нормами Законів України «Про охорону дитинства», «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», відповідно до яких дитиною визнається особа віком до 18 років (повноліття), якщо згідно з законом, застосовуваним до неї, вона не набуває прав повнолітньої раніше.
      Зокрема, жінка, яка виховує дитину-інваліда, має право на додаткову оплачувану відпустку до досягнення дитиною 18 років (повноліття), яка надається повної тривалості в будь-який час протягом календарного року незалежно від відпрацьованого часу і дати народження дитини - до чи після цієї дати.

    Лист Мінсоцполітики: list-minsocpol.doc [29,5 Kb]
    Переглядів: 511 | Додав: adminrxmel | Рейтинг: 0.0/0
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz