КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 01:07

    Головна » Архів матеріалів

     

    Шановні колеги! Любі жінки!
    Вітаємо вас з 8 Березня, зі святом весни й жіночої краси!
    Нехай цей день принесе вам радість, відчуття поваги та любові від тих, хто вас оточує.
    Бажаємо вам міцного здоров’я, успіхів, натхнення та ПЕРЕМОГИ.


     

    Переглядів: 49 | Додав: adminrxmel | Дата: 08.03.2023

    •  

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України інформує про прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2023 № 170 «Про внесення змін до Положення про сертифікацію педагогічних працівників» щодо внесення змін до Положення про сертифікацію педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 № 1190.

    Змінами до Положення зокрема передбачено, що у сертифікації можуть узяти участь педагогічні працівники, які на момент реєстрації працюють на відповідній посаді за основним місцем роботи та мають стаж педагогічної роботи не менше 2-х років.

    Педагогічний працівник, який вже брав участь у сертифікації, але не отримав сертифіката, має право на повторне проходження не раніше ніж через рік.

    Правом на проходження сертифікації за рахунок коштів державного бюджету педагогічний працівник може скористатися 1 раз на 3 роки.  ... Читати далі »

    Переглядів: 53 | Додав: adminrxmel | Дата: 07.03.2023

     

    У німецьких школах рекордна нестача педагогів: 12341 вакансія. При цьому Німецька спілка вчителів стверджує, що ситуація насправді ще гірша: країні бракує до 40 тисяч вчителів. Про це пише Deutsche Welle.

    У німецьких школах спостерігається гостра нестача викладачів. По всій країні нараховується понад 12 тисяч вакансій. Про це повідомило німецьке видання Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) з посиланням на наявні в його розпорядженні результати опитування, проведеного серед міністерств культури та освіти федеральних земель.

    Абсолютний рекорд незайнятих вакансій – у землі Північний Рейн-Вестфалія – цій найгустонаселенішій федеральній землі Німеччини не вистачає вісім тисяч викладачів. У Берліні вільні 800 вакансій.

    Голова Німецької спілки вчителів Гайнц-Петер Майдінґер (Heinz-Peter Meidinger) назвав таку оцінку дефіциту кадрів «хибною». За його підрахунками, ситуація ще гірша: реально країні не вистачає від 32 до 40 тисяч вчителів. Цифру в 12341 він назвав «занадто прикрашеною».

    У деяких школах Німеччини до початку нового навчального року скоротили навчальні години, в результаті «на папері» викладацький склад там покриває потреби. В інших школах до статистики як вчителі потрапляють так звані «помічники школи», якими на практиці часто виступають батьки або люди без педагогічної освіти. ... Читати далі »

    Переглядів: 50 | Додав: adminrxmel | Дата: 03.03.2023

     

    24 лютого Уряд ухвалив постанову № 168 «Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році», яка передбачає проведення індексації пенсій та щомісячних страхових виплат, підвищення розмірів мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшення рівня мінімальних пенсійних виплат окремим категоріям пенсіонерів.

    Індексація пенсій

    Пенсії, призначені відповідно до законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (особам з числа військовослужбовців строкової служби) перераховуються із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,197 (Порядок проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20.02.2019 № 124).

    До пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» за зверненнями, що надійшли до 31 грудня 2022 року включно, розмір яких не підвищився з 1 березня 2023 року, встановлюється щомісячна доплата в розмірі 100 грн.

    Доплата 100 грн встановлюється в межах максимального розміру пенсії, визначеного законом (20 930 грн), додатково до виплат, встановлених  з 1.07.2021 (100 грн) та/або з 1.03.2022 (135 грн).

    Індексація пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

    Розміри пенсій, призначених відповідно до статей 13, 21 і 36 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (крім осіб з числа військовослужбовців строкової служби), підвищуються на коефіцієнт збільшення 1,197.

    Підвищенню підлягає розмір пенсії (без урахування надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації пенсії, доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, щомісячної доплати до пенсії, адресної допомоги до пенсійної виплати та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством).

    Підвищення розмірів мінімальних пенсій по інвалідності військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

    З 1 березня підвищенню на коефіцієнт 1,197 підлягають:

    Додаткові гарантії мінімальних пенсійних виплат  ... Читати далі »

    Переглядів: 52 | Додав: adminrxmel | Дата: 02.03.2023

     

    У МОН розповіли про формат вступної кампанії 2023 року, відмінності цьогорічного вступного випробування з тим, що було в минулому році, а також про пільги під час зарахування до ЗВО та пільгові категорії.

    Отже, для вступу у 2023 році на бакалаврський (магістерський – для медицини) рівень вищої освіти потрібно скласти національний мультипредметний тест.

    НМТ міститиме три блоки завдань, два з яких – обов’язкові, а третій – на вибір вступника. Обов’язкові предмети – українська мова й математика, на вибір – історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика.

    З міркувань безпеки НМТ відбуватиметься протягом одного дня.

    Вступники зможуть подавати до 20 заяв, але не більше 5 заяв на місця державного та/або регіонального замовлення.

    Для вступу у цьому році замість результатів НМТ можна буде скористатися результатами НМТ 2022 року або ЗНО 2021/2020 років.

    Вступники на мистецькі та спортивні спеціальності додатково складатимуть творче чи спортивне завдання. ... Читати далі »

    Переглядів: 81 | Додав: adminrxmel | Дата: 01.03.2023

     


    23 лютого Верховна Рада України 261 голосами народних депутатів України прийняла у другому читанні та за основу проєкт Закону України «Про колективні угоди і договори» (реєстр. № 7628), на розробкою якого тривалий час працювали сторони соціального діалогу.
    Так, зазначеним вище актом запроваджуватиметься правове регулювання низки питань, щодо яких існували законодавчі прогалини. Зокрема, серед новел проєкту:
    обмеження сфери дії положень колективних договорів — на всіх працівників поширюються лише положення з питань, що відповідно до законодавства регулюються колективними договорами;
    дія інших положень колективного договору визначається самим колективним договором (тобто вони можуть застосовуватися виключно до членів профспілок, якщо це визначено у колективному договорі);
    законодавче врегулювання укладення територіальної угоди в окремій галузі;
    запровадження нового виду колективної угоди — галузевої угоди обмеженої дії, яка укладається в галузях, де відсутні репрезентативні суб’єкти сторін (сторони) галузевого рівня; залучення до колективних переговорів державних колегіальних органів у разі, коли умови праці в галузі регулюються їхніми рішеннями;
    порядок формування спільного представницького органу сторін профспілок та роботодавців тощо. ... Читати далі »

    Переглядів: 46 | Додав: adminrxmel | Дата: 28.02.2023

     

    Від сумної дати початку повномасштабної агресії росії проти України минає вже 1 рік. Ми рахували кожен день … 2022 рік видався найважчим в історії нашої незалежної країни! 

    24 лютого – дата, яка змінила мирне життя кожного з нас! Відважний український народ ціною своїх життів боронить не лише себе, а й увесь світ. 

    Українці стримують терориста та агресора, який погрожує Європі, усьому демократичному світу. За цей рік ми об’єднали увесь цивілізований світ. Ми насправді зрозуміли, що таке підтримка та допомога, єднання навколо боротьби проти абсолютного й чорного зла!

    Цілий рік всі слідкували за тим, як наша держава творить нову всесвітню історію! Ми відстоювали кожен клаптик рідної землі, звільняли наші міста і села, боролися за наші домівки, наші життя й наше майбутнє!

    І ми вистояли! Хоч кремль й досі веде бойові дії, порушуючи всі можливі норми міжнародного права та надбання громадянського суспільства мирного співіснування. 

    Сьогодні кожен українець та українка бачать своє майбутнє у мирній державі і з міцними союзниками! Українці не зупиняються – створюють, будують, навчають, розвиваються, відновлюють… 

    Нас захищає найкраща армія світу – наші сили оборони, наші військові. Тримають кордони, захищають нас на передовій, пильнують небо…  Саме завдяки нашим захисникам і захисницям Україна стоїть міцно, бореться й живе.  ... Читати далі »

    Переглядів: 51 | Додав: adminrxmel | Дата: 24.02.2023

     
      7 лютого 2023 року на пленарному засіданні Конституційний Суд України ухвалив Рішення у справі за конституційним поданням 56 народних депутатів України від 18 березня 2020 року щодо відповідності Конституції України (конституційності) приписів абзацу третього частини другої статті 22 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

    Відповідно до оспорюваного припису педагогічні працівники державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, працюють на основі трудових договорів, що укладаються строком від одного до трьох років.

    Цей припис призвів до поділу педагогічних працівників на дві категорії та створив умови для дискримінаційного підходу до однієї із них, а саме поставив у нерівне становище тих педагогів, які досягли пенсійного віку та отримують пенсію.

    У поданні народних депутатів йдеться про невідповідність положень Закону статтям 8, 24 та 43 Конституції України.

    Згідно статті 24 Конституції України громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

    Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

    Не може бути привілеїв чи обмежень за будь-якими ознаками.

      Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується (стаття 43 Конституції України).

    Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності, реалізовує програми професійно-технічного навчання, підготовки і перепідготовки кадрів відповідно до суспільних потреб.

    Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

    Свобода праці передбачає можливість особи займатися чи не займатися працею, а якщо займатися, то вільно її обирати, забезпечення кожному без дискримінації вступати у трудові відносини для реалізації своїх здібностей. За своє природою право на працю є невідчужуваним і по суті означає забезпечення саме рівних можливостей кожному для його реалізації (Рішення Коснтитуційного Суду України від 7 липня 2004 року № 14-рп/2004). ... Читати далі »
    Переглядів: 41 | Додав: adminrxmel | Дата: 24.02.2023

     

    Індексація пенсій в Україні відбудеться з 1 березня, як це передбачено профільним пенсійним законодавством.

    Наразі Міністерство соціальної політики готує проект рішення Уряду, яке буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів найближчим часом.
    Відповідно до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» , індексація пенсій має проводитись щороку з 1 березня з урахуванням рівня інфляції та динаміки середнього рівня заробітної плати у попередні три роки. Уряд, як це було раніше обіцяно Прем’єр-міністром та Президентом, здійснюватиме індексацію вчасно. ... Читати далі »

    Переглядів: 48 | Додав: adminrxmel | Дата: 23.02.2023

     

    МОН підготували інформаційні довідки про розрахунок обсягів освітньої субвенції для обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад на 2023 рік.

    Підготовка розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами на 2023 рік проходила в складних умовах воєнного стану, масових внутрішніх міграцій вчителів та учнів, пріоритетності підтримки безпекового сектору. 

    Кількість учнів закладів загальної середньої освіти зменшилася на 5% порівняно з вереснем 2021 року, а загальний обсяг коштів, виділених на освітню субвенцію з державного бюджету, зменшено на 20% порівняно з 2022 бюджетним роком.  ... Читати далі »

    Переглядів: 49 | Додав: adminrxmel | Дата: 17.01.2023

    « 1 2 3 4 5 ... 31 32 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024