КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Переяслав-Хмельницька районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2024  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 05:04

    Головна » Архів матеріалів
     

    Оплата праці вчителя-сумісника: погодинно чи за тарифікацією?
    Оплата праці педагогічних працівників закладів освіти провадиться відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 № 102, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.05.1993 за № 56.

    Згідно з пунктом 68 цієї Інструкції місячна заробітна плата педагогічних працівників, зокрема вчителів навчальних закладів, визначається шляхом множення ставки заробітної плати на їх фактичне навантаження на тиждень і ділення цього добутку на встановлену норму годин на тиждень. Встановлена при тарифікації заробітна плата виплачується щомісячно незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року. ... Читати далі »

    Переглядів: 205 | Додав: adminrxmel | Дата: 02.08.2019

     

    Державна служба України з питань праці нагадала основний алгоритм дій у разі прийняття на роботу нового працівника.

    Прийняття на роботу працівника проводиться наступним чином:

    • громадянин подає відповідні документи щодо працевлаштування та пише заяву на прийняття його на посаду;

    • за підписом керівника складається відповідний наказ про прийняття на роботу працівника;

    • посадові особи роботодавця ознайомлюють працівника з основними документами, а саме: правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, посадовою інструкцією тощо;

    • підприємством не пізніше як за один день до початку роботи надсилається до ДФС повідомлення про прийняття працівника на роботу;

    • працівник відділу кадрів оформляє трудову книжку відповідно до вимог чинного законодавства, заповнює особову картку форми № П-2, формує особову справу працівника;

    • у подальшому відпрацьовані дні працівника заносяться відповідальною особою підприємства до табелю обліку робочого часу;

    • бухгалтер зазначає дані новоприйнятого працівника у встановленій звітності;

    • заробітна плата (посадовий оклад) повинна бути зазначена у штатному розписі підприємства. ... Читати далі »

    Переглядів: 197 | Додав: adminrxmel | Дата: 01.08.2019

     

    Конституційний Суд України ухвалив Рішення у справі за конституційним поданням народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України «Про освіту» від 5 вересня № 2145-VIII, визнавши його таким, що відповідає Конституції України (є конституційним).

    Конституційний Суд України зазначив, що українська мова як державна є обов’язковою на всій території України у державній сфері, а також в публічних сферах суспільного життя, у тому числі у сфері освіти. ... Читати далі »

    Переглядів: 212 | Додав: adminrxmel | Дата: 22.07.2019

     

    Пропозиції Профспілки до проекту постанови Кабміну щодо оплати праці вчителів
    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України розглянув проект постанови Кабінету Міністрів України «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки», який розроблено міністерством з метою поетапної реалізації положень частини другої статті 61 Закону України «Про освіту» та частини другої статі 36 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», і спрямував свої пропозиції та зауваження до Міністерства освіти і науки України та СПО об'єднань профспілок. ... Читати далі »

    Переглядів: 188 | Додав: adminrxmel | Дата: 15.07.2019

     
     

    Профільний комітет – Профспілці: підтримуємо виплату 30% надбавки за престижність педпраці
    Комітет з питань науки і освіти поінформував ЦК Профспілки працівників освіти і науки України про те, що у квітні – травні надійшло більш ніж 650 звернень від первинних профспілкових організацій закладів освіти з вимогою підтримати зареєстрований у Верховній Раді Україні проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо виплати педагогічним та науково-педагогічним працівникам щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці» (реєстр. № 10100 від 27.02.2019), яким пропонується законодавче закріплення виплати щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці в розмірі 30 % посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним та науково-педагогічним працівникам закладів та установ освіти незалежно від їх підпорядкування. ... Читати далі »

    Переглядів: 200 | Додав: adminrxmel | Дата: 08.07.2019

     

    Звернення Профспілки до парламентарів щодо законопроекту «Про повну загальну середню освіту»
    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звернувся з постатейними зауваженнями та пропозиціями до проекту закону «Про повну загальну середню освіту» (реєстраційний № 10204 від 5.04.2019), схваленого у першому читанні 30 травня 2019 року, що підтримані президією ЦК Профспілки на засіданні 11 червня 2019 року, до Голови Верховної Ради України, голів фракцій та груп політичних партій у Верховній Раді України, голів комітетів з питань науки і освіти, бюджету, соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, до народних депутатів України, членів профільного комітету та цих політичних партій та груп, з вимогами їх внести та підтримати під час розгляду проекту закону «Про повну загальну середню освіту» у другому читанні. ... Читати далі »

    Переглядів: 216 | Додав: adminrxmel | Дата: 08.07.2019

    Виїзне засідання президії: фокус уваги на надбавках та доплатах
     11 червня 2019 року, у м. Кам’янець-Подільський відбулося виїзне засідання президії Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

    Відкрив роботу засідання Голова Профспілки Георгій Труханов і озвучив питання, які винесені для розгляд. Так, для обговорення запропоновано наступне:

    – робота організаційних ланок Профспілки щодо забезпечення прав педагогічних працівників на оплату праці, встановлення доплат, надбавок, винагород у 2018-2019 роках;

    – підсумки Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах Міністерства освіти і науки України за 2018 рік;

    – державна реєстрація змін до Статуту Профспілки працівників освіти і науки України та інші внутрішньоспілкові питання. ... Читати далі »

    Переглядів: 209 | Додав: adminrxmel | Дата: 20.06.2019

     

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звернувся з постатейними зауваженнями та пропозиціями до проекту закону «Про повну загальну середню освіту» (реєстраційний № 10204 від 5.04.2019), схваленого у першому читанні 30 травня 2019 року, що підтримані президією ЦК Профспілки на засіданні 11 червня 2019 року, до Голови Верховної Ради України, голів фракцій та груп політичних партій у Верховній Раді України, голів комітетів з питань науки і освіти, бюджету, соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, до народних депутатів України, членів профільного комітету та цих політичних партій та груп, з вимогами їх внести та підтримати під час розгляду проекту закону «Про повну загальну середню освіту» у другому читанні. ... Читати далі »

    Переглядів: 208 | Додав: adminrxmel | Дата: 20.06.2019

     
    Державна служба України з питань праці надала лист-роз’яснення Федерації профспілок України щодо ускладнення порядку визнання категорій та погодження Головними управліннями Держпраці списків працівників, зайнятих на важких роботах, які підлягають періодичним медичним оглядам.  ... Читати далі »
    Переглядів: 201 | Додав: adminrxmel | Дата: 11.06.2019

     

    Відповідно до ст. 11 Закону України «Про відпустки» щорічна відпустка на вимогу працівника має бути перенесена на інший період у разі (обов’язкове перенесення на вимогу працівника):

    • порушення власником або вповноваженим ним органом строку письмового повідомлення працівника про час надання відпустки згідно з ч. 11 ст. 10 Закону про відпустки (не пізніше ніж за два тижні до встановленого графіком терміну);

    • несвоєчасної виплати працівнику власником або вповноваженим ним органом заробітної плати за час щорічної відпустки, що передбачено ч. 1 ст. 21 Закону про відпустки (не пізніше ніж за три дні до початку відпустки). ... Читати далі »

    Переглядів: 221 | Додав: adminrxmel | Дата: 03.05.2019

    « 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 31 32 »
    Профспілка працівників освіти і науки України © 2024